Locuri de munca, Stiri Brasov

FOTO Agenția digitală High Contrast a creat site-ul „Move to Brasov” pentru a atrage specialiști din alte orașe. În numai o săptămână, 60 de oameni au aplicat pentru cele 4 posturi disponibile

Agenția digitală High Contrast a lansat campania de recrutare „Move to Brașov”, prin care încearcă să atragă web designeri, developeri și specialiști de marketing prin intermediul unui site – movetobrasov.com – în care explică toate beneficiile pe care le poți avea trăind în orașul de sub Tâmpa.

„Echipa este în continuă creștere în ultimii ani și ne-am gândit să promovăm un avantaj major pe care îl avem față de alte agenții din țară: locația”, spune Emilia Jercan, CEO High Contrast.

Movetobrasov.com descrie o săptămână obișnuită în Brașov, așa cum o vedem noi, inspirându-ne din activitățile și pasiunile noastre. Poți să începi săptămâna cu o cafea în Piața Sfatului, să faci un grătar în curte după muncă, să iei micul dejun pe Tâmpa miercuri dimineață sau să faci experimente în bucătărie joi la prânz. Site-ul e un teaser al vieții de agenție în Brașov”, mai spune sursa citată.

Emilia Jercan spune că după lansarea site-ului a primit mesaje și din partea altor companii IT din Brașov care doresc să se alăture campaniei.

 

Reprezentanții High Contrast spun că au lansat această campanie după ce au lucrat cu colaboratori răspândiți în toată Europa, dar li cu freelanceri din Iași, Cluj, Mureș, Constanța, București, întâlnind oameni foarte buni pe branding sau web. „Mulți dintre ei ne-au spus că și-ar dori să se mute la un moment dat în Brașov și le-am dat un motiv în plus”.

 

„Este din ce în ce mai greu să găsim oameni potriviți în Brașov. Studenții de acum pleacă mâine în București, Cluj sau în afara țării. Programatorii se angajează încă din timpul facultății în corporate, fără să experimenteze un job într-o companie mică. Mai mult, puțini cunosc conceptul de agenție. Încercăm să promovăm asta prin evenimentele pe care le ținem la sediul nostru (Noaptea agențiilor, Workshop-uri la Demisol), prezența la Universitatea Transilvania, campanii alternative de recrutare (Speed dating party) sau programe de internship. Este important să ai în echipă oameni diferiți pentru dezbateri și viziuni diferite ce produc schimbare. Pe lângă oameni din alte județe, aducem constant în echipă oameni din alte țări prin diferite programe europene. În prezent avem o colegă nouă pe design din Portugalia pentru următoarele trei luni”, a mai declarat Emilia Jercan.

 

 

Site-ul a fost lansat pe 25 aprilie, iar într-o săptămână a adunat peste 2.500 de vizite. „Au aplicat deja peste 60 de oameni și ne așteptăm ca în următoarele săptămâni să avem câteva sute de înscrieri. O să urmeze apoi o perioadă de selecție, teste și întâlniri pentru a-i cunoaște”.

 

„Ideal ar fi să găsim doi programatori web (PHP), un web designer și un specialist marketing. E posibil ca nu toți să fie pregătiți pentru mutarea în Brașov, dar vrem să cunoaștem cât mai mulți oameni cu care am putea colabora în vreun fel. Salariile sunt negociate în funcție de post, experiență și nevoi. Principalele noastre întrebări la discuții sunt „Cu ce poți să ne ajuți?” și „Care este suma cu care ai trăi confortabil în Brașov în acest moment?”. Pornind de aici ajungem împreună la o concluzie.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*