Economic, Stiri Brasov

Cele 21 de farmacii Sensiblu din județul Brașov își schimbă numele în Dr. Max

Cehii de la Penta Investments au primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru preluarea grupului A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Sensiblu şi distribuitorul Mediplus, cea mai mare tranzacţie din piaţa de profil de anul trecut, iar planurile pentru România urmăresc continuarea investiţiilor.

„Vom continua să investim în piaţă în retail, în inovaţie, ne vom extinde businessul în piaţă, acesta este începutul. Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezenţa Dr. Max pe piaţa românească. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deţinând poziţia de lider pe majoritatea pieţelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia şi Italia). Vom consolida operaţiunile A&D Pharma”, a spus Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max. În Brașov, Sensiblu areo rețea de 21 de farmacii, din care 19 în municipiul Brașov și câte una în Făgăraș și Predeal.

La sfârşitul lui decembrie anul trecut, fondul de investiţii Penta Investment a semnat acordul privind preluarea grupului A&D Pharma de la patru antreprenori locali, într-o tranzacţie evaluată la 300-400 mil. euro, cea mai mare de pe piaţa locală.

„Am vrut să ne dezvoltăm prin această tranzcaţie. Am listat compania în 2006 pentru a găsi bani pentru dezvoltare, iar după criză acţionarii s-au uitat la noi modalităţi de a creşte compania. Acesta a fost motivul pentru care am făcut această tranzacţie către un partener care are posibilitatea să crească şi să devină mai puternic”, a spus Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

Tranzacţiile din piaţa farmaceutică, inclusiv cea anunţată săptămâna trecută de gigantul german Phoenix care a preluat grupul Farmexim, arată că investitorii străini încep să-şi îndrepte atenţia spre piaţa românească, dominată până acum de români.

Penta a intrat pe piaţa farmaceutică românească încă de anul trecut, după ce a preluat 31 de farmacii sub brandul Farmaciile Arta, dar şi o companie de distribuţie de medicamente. Cele patru companii acumulau afaceri de peste 200 de milioane de lei în 2016, potrivit datelor publice, iar tranzacţia a fost evaluată la 5-10 mil. euro, potrivit datelor ZF.

Piaţa locală de retail farmaceutic este dominată de Catena, lanţul de farmacii controlat de antreprenoarea Anca Vlad, care anul trecut a ?nregistrat o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de lei, cu 670 de farmacii. Sensiblu ocupă poziţia a doua, urmat de Dona, Help Net şi Ropharma. în total, primii cinci jucători deţin 22% din piaţă. Numărul total de farmacii a ajuns la circa 7.800 de unităţi, potrivit celor mai recente date publice ale Institutului Naţional de Statistică.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*