Economic, Stiri Brasov

Ropharma investește 32 de milioane de lei în amenajarea și dotarea noii clădiri a Spitalului Sf. Constantin

Ropharma Braşov, compania controlată de omul de afaceri Mihai Miron, şi-a bugetat investiţii de peste 42 milioane lei pentru anul 2018, dintre care peste 32 milioane de lei, circa 76% din total, merg în amenajarea unei clădiri de spital, potrivit bugetului pe 2018 al companiei.

Ropharma, care activează şi în retailul farmaceutic, fiind al cincilea jucător din piaţă, investeşte anul acesta aproape 4,8 milioane de lei în achiziţia de licenţe de farmacie.

Lanţul de farmacii Ropharma numără circa 140 de unităţi, însă activează pe o piaţă a retailului farmaceutic puternic concurenţială la vârf, în care strategia marilor jucători este să se consolideze prin achiziţii de licenţe ale farmaciilor independente pentru a se menţine astfel în piaţă. Pe lângă lanţul de farmacii, Mihai Miron controlează indirect şi spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, care a ajuns la afaceri de 46,8 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Din 2016, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire. În bugetul de investiţii al Ropharma mai intră şi amenajarea de clădiri, circa 2 milioane de lei, dar şi cumpărarea de echipamente IT şi medicale, în valoare de 880.000 lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*