Economic, Stiri Brasov

Profitul Bilka a urcat anul trecut cu 25%, până la 37,5 milioane de lei

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, şi-a majorat profitul cu 25% în 2017, ajungând la 37,5 milioane de lei, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. De asemenea, numărul de angajaţi a crescut de la 200 la 289, cel mai mare număr de salariaţi pe care compania l-a avut până acum.

Pe lângă profit, Bilka a bifat anul trecut o creştere de 45% a cifrei de afaceri, până la 394 de milioane de lei, după cum a anunţat chiar compania în luna februarie. Cea mai mare pondere în vânzări au avut-o produsele destinate segmentului rezidenţial (cu 90% din total), în timp ce divizia de industrial a adus zece procente. Marja de profit s-a situat aşadar la aproximativ 10%.

Avansul din 2017 al cifrei de afaceri şi al profitului se datorează în principal extinderii şi investiţiilor făcute de companie, care au ajuns la un total de 30 de milioane de euro în ultimii 11 ani. Cea mai recentă investiţie a fost realizată anul trecut pentru achiziţia platformei industriale Hidromecanica 2 Braşov, unde Bilka a demarat un nou proiect de dezvoltare, investiţie care s-a ridicat la 5,56 milioane euro.

Terenul se află în vecinătatea halelor deja deţinute de companie, care spunea, la momentul achiziţiei, în septembrie anul trecut, că ar fi fost imposibilă creşterea pe sectorul rezidenţial pe suprafaţa existentă. Fabrica Bilka de la Braşov are în prezent o suprafaţă de 45.000 mp, cu destinaţia hale de producţie, depozitare şi birouri.

Planul de investiţii pentru această extindere este de 20 de milioane de euro, iar compania intenţionează să-l implementeze începând cu acest an, având ca termen de finalizare anul 2020.

Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se situează între 150 şi 180 de milioane de euro, luând în calcul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau beton.

Pe această piaţă, Bilka avea în 2016 o cotă de piaţă de 30%. Compania este lider de piaţă, fiind urmată, potrivit cifrelor de afaceri din 2016, de Joris Ide, Depaco şi Siceram.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*