Economic, Stiri Brasov

Un fermier din Covasna, care vinde lapte la dozator în piețele brașovene, a exportat vaci de 500.000 de euro anul trecut

Compania Prestări Servicii Coni-Trans din Covasna, cu activităţi în creşterea bovinelor şi producţia de lactate, un business deţinut de antreprenorul Nicolae Costea, mizează pe afaceri de circa 600.000 de euro în 2018, un an în care are în plan să trimită bovine de carne la export fără intermediari. Practic, ferma va funcţiona ca un centru de colectare, iar transportul se va realiza prin subcontractarea altor companii.

„Anul trecut am ajuns la 500.000 de euro, iar anul acesta estimăm să ajungem la 600.000 de euro din fermă. În 2018 dăm drumul la activitatea de creştere a taurinelor, iar până la jumătatea acestui an sperăm să obţinem autorizaţiile necesare pentru a exporta direct. Acum obţinem 95% din ce muncim. Vrem să scoatem profituri mai bune prin evitarea intermediarilor”, a declarat Nicolae Vrânceanu, inginerul zootehnist al fermei Coni-Trans. 

Compania Coni-Trans cultivă cereale pe o suprafaţă de 150 de hectare din judeţul Covasna, producţiile obţinute fiind folosite la furajarea celor 400 de bovine pe care le deţine, din care 120 de vaci de lapte şi  200 de taurine de carne, iar restul tineret.

Din producţia totală de lapte a Coni-Trans, de 2.500 de litri de lapte pe zi, 1.000 de litri sunt vânduţi prin 5 dozatoare de lapte, iar 1.500 de litri de lapte sunt prelucraţi în propria unitate de procesare.

„Două dozatoare de lapte avem în Braşov, două în oraşul Săcele de lângă Braşov, iar unu în Covasna. Avem şi două magazine proprii, de circa 40 metri pătraţi, unu în Covasna şi unu în Braşov, în care vindem doar produsele noastre lactate, din laptele obţinut în ferma proprie. Mai vindem şi patiseriilor şi cantinelor sociale din zonă”, a spus Nicolae Vrânceanu.

Compania Coni-Trans este în curs de amenajare a unui nou grajd pentru îngrăşare taurine, o investiţie care se ridică la circa 200.000 de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Nu e o investiţie de la zero, firma deţine nişte depozite, care sunt în curs de transformare în fermă de îngrăşare bovine.”

De asemenea, managementul companiei are plan să cumpere doi roboţi de muls, care să înlocuiască munca personalului responsabil cu mulgerea vacilor.

Prestări Servicii Coni-Trans şi-a început activitatea în 1993, ca firmă de transport. Ulterior compania a trecut la activităţi de prelucrarea lemnului, fabricarea ambalajelor din lemn, iar în 2008 a fost înfiinţată divizia de agricultură.

În prezent sub compania Prestări Servicii Coni-Trans funcţionează doar exploataţia agricolă, activitatea de producţie ambalaje lemn fiind trecută recent pe altă companie, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor este un sector în care în 2016 activau 1.380 companii cu afaceri de 2,2 mld. lei, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*