Social, Stiri Brasov

Protest spontan la Spitalul de Neuropsihiatrie. Infirmierele au primit salarii cu 500 de lei mai mici, după ce au fost lovite zi de zi de pacienții violenți

La această oră, în fața clădirii Spitalului de Neuropsihiatrie de pe strada Mihai Eminescu, mai multe infirmiere protestează față de Legea salarizării. Potrivit medicilor, infirmierele au primit salarii mai mici cu 500 de lei, după ce li s-au redus sporurile de la 75% la 50%. „Medicii și asistentele au salarii bune, chiar dacă s-au redus sporurile, dar oamenii cu care lucrăm – infirmiere, brancardieri, psihologi – primesc mai pușin bani deoarece li s-au redus sporurile și nici nu le-au crescut salariile. Este inuman ca o infirmieră de la Psihiatrie să primească 1.200 de lei – 1.300 de lei, mai ales că ele sunt în prima linie, ele lucrează cu pacienții violenți, primesc picioare în burtă și sunt lovite de aceștia… Noi ne vom solidariza cu acest protest, pentru că nu este normal să se întâmple așa ceva”, ne-au spus medicii din cadrul spitalului.

 

Grigorescu către Sorina Pintea: Şapte categorii de personal medical sunt excluse de la majorările salariale

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*