Stiri Brasov, Turism

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a dat asigurări că voucherele de vacanță nu vor fi impozitate

Voucherele de vacanță destinate aparatului bugetar nu vor fi impozitate, a dat asigurări ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent ieri la Brașov, la Parada Junilor. 

„Fiecare minister are bugetată suma aferentă pentru voucherele de vacanță. Acestea sunt în valoare de 1450 de lei și vor fi date fiecărui angajat în cursul anului 2018 și pot fi folosite doar pe teritoriul României. Este un sprijin acordat direct sectorului turistic, în special hotelierilor, dar vine și în sprijinul turiștilor români. Categoric nimeni nu va plăti nimic pentru ele“, a dat asigurări Bogdan Trif.

Voucherele de vacanță sunt acordate în baza Ordonanţei de Urgenţă 46/2017 care prevedea că, în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 se va acorda o indemnizaţie sau o primă de vacanţă sub formă de vouchere în valoare de 1.450 de lei pentru angajații de la stat. Acestea se vor acorda sub formă tipărită sau în format electronic. Există şi varianta ca de la 1 decembrie 2018 să se schimbe metodologia de acordare.

Fostul ministru, Titus Dobre, anunța anul trecut că în bugetul ministerului este disponibilă suma de 1,7 miliarde de lei pentru voucherele de vacanță acordate românilor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*