Economic, Stiri Brasov

S-Karp atacă piața mall-urilor: primul magazin de acest tip a fost deschis în Plaza România 

Producătorul brașovean de încălțăminte S-Karp a deschis luna aceasta un magazine în centrul comercial Plaza România, relocându-și, astfel, magazinul deschis în Centrul Bucureștiului.

S-Karp este un brand românesc de pantofi pentru căţărat şi apreschiuri, fondat de antreprenorul Radu Jitaru din Braşov. Numele brandului S-Karp a fost inspirat de România, deoarece S vine de la Sinaia, iar Carp este o pârtie abruptă de schi din România.

După ce a avut un magazin la intrarea în centrul vechi din Bucureşti, pe care însă l-a închis deoarece traficul era în scădere, Radu Jitaru spunea că planul său este să intre cu acest brand în malluri, ceea ce a şi făcut, prin deschiderea din Plaza.

Brandul S-KARP a luat naştere în anul 2009 şi este primul brand românesc de încălţăminte licenţiat de Vibram – lider mondial în producţia de tălpi. „Povestea brandului S-KARP a început la Sinaia, în România, cu mulți ani în urmă… Orașul Sinaia este situat la poalele munţilor Bucegi, unde se află pârtia de schi KARP. Această pârtie este cea mai abruptă din România, având înclinaţia de circa 42,24 grade. Pentru că sunt legat de oraşul meu natal, iar pe pârtia KARP schiez şi am multe amintiri plăcute alături de familie şi prieteni, am dat numele acestui brand alăturând S de la Sinaia, KARP de la numele pârtiei și semnul grafic care are acelaşi unghi de 42,24 grade, ca şi înclinaţia pârtiei”, a declarat Radu Jitaru, fondatorul S-Karp România.

În momentul de faţă, produsele brandului S-KARP sunt disponibile în magazinele proprii din Braşov, Bucureşti şi Poiana Braşov (sezonier) şi online pe www.S-KARP.com. Începând cu anul 2018 este planificată dezvoltarea reţelei proprii de magazine, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Proprietarii brandului au început deja să caute spaţii în Cluj si Timişoara, urmând ca, treptat, să ajungă, până la sfârşitul anului 2019, la deschiderea unui numar de 18 magazine S-KARP, după care vor fi vizate și piețele din Spania, Germania și Franța.

„De când a pornit acest business, acum 20 ani, compania a produs în fabrica din Braşov încălţăminte în sistem lohn pentru branduri precum Asolo, Tecnica, Roces Nero Giardini, Puma sau Decathlon. Începand din toamna trecută, am renunţat la partea de lohn pentru a ne dedica în totalitate brandului nostru S-KARP“, a mai spus Radu Jitaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*