Economic, Stiri Brasov

Elmas investește în energia verde: montează panouri fotovoltaice pe propria hală de producție cu o suprafață 5.000 de metri pătrați

Compania brașoveană Elmas a ajuns la aproximativ 360 de angajați la finele anului trecut, urmând ca anul acesta să se apropie de 400 de locuri de muncă create la Brașov, anunță reprezentanții societății. „Căutăm ingineri mecanici, ingineri de vânzări, ingineri tehnologi, electromecanici, sudori, operatori CNC, lăcătuși mecanici”, arată compania.

Elmas a investit anul trecut 1,5 milioane de euro în construcția și utilarea unei cantine moderne la fabrica de macarale industriale și structuri metalice, în montarea unui stocator de gaze tehnice, precum și în retehnologizarea facilităților de producție.
Pentru acest an, compania și-a programat investiții importante în montarea de panouri fotovoltaice pe propria hală de producție cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați (exclusiv pentru consumul propriu de energie), în retehnologizarea fabricii de macarale industriale și structuri metalice prin achiziția unui centru CNC cu cap de debitare cu plasmă pentru profile și țevi, laser tracker portabil pentru măsurători 3D, în realizarea unui sistem de monitorizare a parametrilor de consum electric (măsură prevăzută în baza certificării ISO 5001 pentru managementul energiei, obținută în 2017), precum și în continuarea proiectului „Parcării automatizate Hirscher“ din centrul istoric al Brașovului.

Anul trecut, compania a dezvoltat și implementat proiectele Arhisafe, o soluție de arhivare pentru spații restrânse, ascensorul electric Cirro A, precum și macaralele pivotante Elmas. Compania se așteaptă la o creștere a business-ului în următorii ani. „Va exista o creștere sustenabilă între 5 și 7%, bazându-ne în special pe dezvoltarea exportului. Volumul comenzilor este în creștere și ne-am optimizat producția de macarale industriale și structuri metalice pentru lucrul în două schimburi”, explică reprezentanții companiei.

Compania Elmas Braşov a fost înfiinţată în 1990, având capital 100% românesc. Activitatea principală a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat. Sediul central al societăţii este în Braşov, spaţiile de producţie, depozitare, reparaţii şi cel administrativ întinzându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. Compania are opt puncte de lucru la nivel naţional şi trei societăţi comerciale cu acelaşi obiect de activitate în ţările vecine Moldova, Bulgaria, Ungaria.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*