Imobiliare, Stiri Brasov

Încă o regulă pentru noile dezvoltări imobiliare: lucrările la rețelele de apă și canal se vor derula doar sub supravegherea strictă a Companiei Apa

Pentru a fi evitate surprizele neplăcute care ar putea apărea în noile cartiere din cauza proiectării necorespunzătoare a rețelelor de apă și canal, Comisiile de Circulație și Arhitectură și Urbanism din cadrul Primăriei Brașov au instituit o nouă regulă. Primul care o va aplica este un dezvoltator care construiește mai multe case pe strada Plugarilor, iar avizarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru proiectul său a fost condiționată de faptul ca realizarea lucrărilor la rețele de apă și canal să fie supravegheate de către un reprezentant al Companiei Apa.

Viceprimarul Barabas Laszlo a precizat că regula va fi aplicată în cazul tuturor noilor proiecte care vor fi dezvoltate în municipiu. „Pe lângă cedarea terenului aferent căilor de acces, dezvoltatorului imobiliar i s-a solicitat să permită unui diriginte de şantier, desemnat de Compania Apa, să supervizeze modul în care se realizează lucrările la reţelele de apă şi canalizare. Această solicitare a fost făcută pentru a ne asigura că aceste lucrări se realizează cu respectarea cerinţelor şi normativelor tehnice în vigoare, astfel încât acestea să poată fi preluate apoi de furnizorii de către municipalitate şi predate în administrare furnizorilor de utilităţi. De exemplu, pot apărea probleme în ceea ce priveşte dimensionarea reţelei, sau există riscul de a nu se respecta adâncimea minimă la care trebuie îngropate ţevile”, a subliniat viceprimarul Brașovului.

În ultima perioadă, reprezentanții Primăriei, împreună cu cei ai Ordinului Arhitecților și cei ai Poliției, care fac parte și aceste comisii de specialitate care avizează proiectele imobiliare, au venit cu reguli mai stricte pentru dezvoltatorii imobiliari, după ce în special în zona Tractorul s-a construit pe bandă rulantă, dar fără o organizare în ceea ce privește infrastructura edilitară. De exemplu, o altă regulă impusă recent a fost aceea ca dezvoltatorii să și amenajeze drumuri de acces la stadiul de piatră spartă spre noile locuinețe și pe durata șantierului. În lucru este și un proiect de hotărâre al Consiliului Local ce vizează clarificarea situației juridice a drumului de acces spre noile ansambluri dinainte de obținerea autorizației de construire.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ce se intampla cu lucrarile facute de Compania Apa care sunt de mantuiala?
    Aceasta companie este condusa de niste mafioti a caror grija este cum sa obtina comisioane cat mai mari si tarife enorme fara sa munceasca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*