Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria vrea să dea o „lege” pentru noile dezvoltări imobiliare: primești autorizația de construire doar dacă ai rezolvat și problema drumului de acces

Pentru a elimina neplăcerile care s-a creat în ultimii ani într-unele dintre noile zone rezidențiale ale Brașovului, respectiv unde s-au predat locuințe la cheie însă noii locatari nu au un drum de acces corespunzător, din cauză că terenurile aferente acestuia sunt private, primarul George Scripcaru a precizat că se va elabora o hotărâre de Consiliu Local, care va reglementa acest lucru. Mai exact, realizarea noilor construcții va fi condiționată și de existența unui drum de acces public către acestea, dar și de asigurarea rețelelor edilitare pentru respectivul ansamblu rezidențial.

Astfel, în ședința Comisiei de Circulație de astăzi, primarul a solicitat executivului Primăriei, dar și Ordinului Arhitecților, precum și Poliției Rutiere și Poliției Locale să fie identificată soluția optimă din punct de vedere juridic în vederea aplicării acestei condiționări, uan dintre variante fiind ca odată cu obținerea autorizației de construire pentru noile blocuri, dezvoltatorul să obțină și autorizația de construire pentru amenajarea drumului de acces, ceea ce implică clarificarea situației juridice aferente terenurilor pe care trece drumul. Ulterior, Primăria ar urma să se ocupe de amenajarea respectivului drum, lucru care de exemplu nu se poate face în prezent pe o serie de străzi din zona Tractorul, unde căile de acces spre anumite locuințe trec pe proprietăți private deținute de diverse persoane, iar cei care au construit au obținut doar un extras de carte funciară cu acces de servitute către locuințe, iar investițiile din bani publici pe terenuri private nu sunt posibile. „Există deja unele soluții legislative identificate, iar până la jumătatea lunii aprilie sperăm să avem o formă a proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care se vor stabili aceste reglementări, proiect pe care îl vom supune dezbaterii publice, iar până la sfârșitul lunii mai să avem o formă finală pe care să o aprobăm și să intre în vigoare”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*