IT, Stiri Brasov

Amenzi de zeci de mii de lei pentru Vodafone și Orange, din cauza neregulilor în serviciile de roaming oferite

Orange si Vodafone, cei mai mari operatori locali de comunicatii mobile, au fost amendati cu cate 50.000 de lei de catre arbitrul telecom (ANCOM) pentru neincluderea in contractele incheiate cu utilizatorii serviciilor de roaming a clauzelor si politicilor aferente politicii de utilizare rezonabila aplicate acestor utilizatori pentru folosirea serviciilor de roaming in SEE, arata date furnizate catre HotNews.ro de autoritate. In plus, Vodafone a mai primit o amenda de 50.000 de lei pentru nereguli in aplicarea politicii de utilizare a serviciilor de roaming catre clientii care foloseau cartele preplatite.

Arbitrul telecom a anuntat că pe piata comunicatiilor electronice a aplicat anul trecut 73 de amenzi, in cuantum de 749.500 de lei, cea mai mare amenda de 200.000 de lei fiind aplicata catre Telekom Romania Mobile Communications pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la portabilitatea numerelor.

Contactati in aceeasi zi de HotNews.ro pentru a preciza care au fost cele mai mari amenzi aplicate de ANCOM in urma controalelor efectuate de la inceputul anului 2017 si pana in prezent, oficialii autoritatii au transmis joi urmatoarele informatii:

  • “O amenda in valoare de 200.000 lei aplicata societatii TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A. pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la portabilitatea numerelor;
  • Cate o amenda in valoare de 50.000 de lei furnizorilor ORANGE ROMANIA S.A. si VODAFONE ROMANIA S.A. pentru neincluderea in contractele incheiate cu utilizatorii serviciilor de roaming a clauzelor si politicilor aferente politicii de utilizare rezonabila aplicate acestor utilizatori pentru folosirea serviciilor de roaming in SEE;
  • O amenda in valoare de 50.000 de lei aplicata societatii VODAFONE ROMANIA S.A. pentru aplicarea unei politici de utilizare rezonabila a serviciului de roaming utilizatorilor care beneficiau de servicii de roaming in baza unor cartele preplatite, activate anterior datei de 15.06.2017, fara a introduce aceasta politica in contractele incheiate cu acestia; 
  • O amenda in valoare de 35.000 de lei Societatii Nationale de Radiodifuziune pentru nerespectarea obligatiilor de acoperire specificate in licentele de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru.”

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*