Social, Stiri Brasov

Ucrainenii vor să aibă o colaborare mai strânsă cu Brașovul în domeniul turismului, dar și să preia modelul învățământului profesional dual, care s-a născut la poalele Tâmpei

Foto: Primăria Brașov – Andrei Paul

O delegație oficială, condusă de Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei în România, însoțit de Nasty Vlădoiu, președintele Camerelor de Comerț Bilateral al Ucrainei, s-a întâlnit astăzi cu primarul Brașovului, George Scripcaru. Vizita a avut drept scop impulsionarea și promovarea legăturilor de cooperare dintre Ucraina și România, inclusiv la nivel local, iar discuțiile au vizat contextul economic și socio-politic din Ucraina, dar și găsirea unor proiecte comune de promovare și cooperare în domeniul afacerilor la nivel local, Brașovul fiind considerat unul dintre orașele recomandate în acest scop.

Potrivit ambasadorului Oleksandr Bankov, un domeniu care deja are o premisă serioasă de dezvoltare este cel al turismului. „Sunt foarte mulți ucraineni care vin la schi în România, în Poiana Brașov, sau care vin în concedii în timpul verii, chiar dacă numărul este mai mic decât iarna. Ne bucurăm chiar că există diferențele de calendar și că atunci când noi avem sărbătorile de iarnă, prindem pârtiile și hotelurile de la Brașov libere, pentru că Brașovul este inima turismului și al sportului montan în România, mai ales pe timp de iarnă. Prioritatea noastră sunt contactele personale, acordurile de înfrățire cu orașe, județe și regiuni din România. Există o imagine ușor eronată a Ucrainei în România și a României în Ucraina; nici unul dintre cele două state nu au o imagine mai largă și obiectivă despre celălalt, iar colaborarea turistică și culturală sunt un prim pas în corectarea acestui neajuns. Urmează o nouă vizită oficială, la care va participa și o delegație economică, astfel încât să extindem și mai mult colaborarea noastră“, a declarat Oleksandr Bankov.

Târg de promovare a produselor ucrainene la Brașov

De altfel, oficialii ucraineni au solicitat autorităților brașovene ajutor în organizarea unui târg de promovare a produselor ucrainele la Brașov, care să ajute în formarea oportunităților de afaceri, dar și a conturării unei imagini mai bune a Ucrainei. Una dintre asemănările din Ucraina și România, potrivit Excelenței Sale, este o criză a personalului calificat, context în care Excelența Sa a remarcat exemplul Brașovului, care a creat, prin parteneriatul dintre autoritatea locală și mediul de afaceri, prima școală profesională duală din România, devenită model de succes și exemplu de bună practică în toată țara, Școala Profesională Germană Kronstadt. „Sunteți singurul primar din România pe care îl pot felicita pentru un proiect reușit în domeniul învățământului profesional, și chiar în cadrul întâlnirilor internaționale pe care le-am avut. Mai ales în mediul de afaceri german, modelul de la Brașov este cunoscut și apreciat“, a apreciat și Nasty Vlădoiu, președintele Camerelor de Comerț Bilateral al Ucrainei.

 

Oficialii ucraineni vor vizita de asemenea o serie de parcuri industriale din județ, precum și obiective turistice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*