Imobiliare, Stiri Brasov

Studenții Universității Transilvania încep scanarea fațadelor istorice din Centru în vederea reabilitării acestora cu ajutorul Primăriei prin intermediul „Legii fațadelor”

Edilii brașoveni alături de conducerea filialei Brașov – Covasna a Ordinului Arhitecților s-au întâlnit astăzi cu conducerea Universității Transilvania pentru a stabili modul de colaborare dintre Primărie, Universitate şi OAR, pentru implementarea proiectului de reabilitare a faţadelor clădirilor din centrul istoric. De reabilitarea fațadelor istorice se vorbește de mult timp, însă planurile au rămas la nivel de idee, deoarece nu exista cadrul legislativ necesar pentru implicarea directă a autorităților locale.

La ora actuală, prevederile legislației privind calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor (Legea 153/2011 actualizată anul trecut) dau posibilitatea autorităților locale să îi oblige pe locatari să își renoveze clădirile, iar dacă aceștia nu au posibilitatea, lucrările să fie derulate de către primării.

În cadrul parteneriatului pe care Municipalitatea îl are cu Universitatea Transilvania, specialiştii şi studenţii universităţii vor sprijini realizarea inventarului clădirilor din centrul istoric, prin scanarea faţadelor ,,de la stradă” a clădirilor, a acoperişurilor, şi, acolo unde este posibil, a faţadelor din curţile interioare şi chiar realizarea planurilor în releveu pentru fiecare apartament. Totodată, aceştia vor realiza şi etapa de informare a proprietarilor şi de culegere de date din teren.

„La finalul acestui proces, Municipalitatea îşi propune să aibă o imagine foarte clară a ceea ce înseamnă patrimoniul urbanistic din zona centrului istoric. Pe baza acestui inventar, Municipalitatea va realiza o prioritizare a nevoii de reabilitare a faţadelor şi acoperişurilor clădirilor din această zonă, după care va cofinanţa, conform prevederilor legale, lucrările de reabilitare necesare, în funcţie de lista de priorităţi”, a precizat primarul George Scripcaru.

Clădirile degradate din zona centrală vor putea fi reparate cu cofinanțare de la Primărie. Locatarii care nu vor să își plătească partea vor plăti taxă de calitate arhitectural-ambientală

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*