Stiri Brasov

O nouă alunecare de teren pe DN 10, Brașov – Buzău. Se circulă pe o singură bandă

Din nou probleme pe DN10. O alunecare de teren, produsă în cursul zilei de vineri la km 26+800, în zona Măgura – Ciuta din județul Buzău, a generat surparea unei porţiuni de 10 metri din carosabil, astfel că, la această oră, se circulă doar pe o singură bandă, pe sensul dinspre Braşov către Buzău. Zona este semnalizată corespunzător, iar la faţa locului se aă lucrători ai Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău şi echipaje ale IPJ Buzău- Serviciul Rutier.

Alunecarea de teren nu este nouă ci datează de aproximativ doi ani. Până acum s-a intervenit foarte puţin în zonă iar în urma ploilor din ultimele zile terenul s-a lăsat cu aproximativ 20 de centimetri. Drumarii au acţionat pentru lărgirea benzii practicabile săpând în versant însă soluţia este una provizorie, ind necesară o intervenţie majoră pentru stabilizarea terenului şi stoparea alunecări. De asemenea, o altă restricție este și în apropiere de Barajul de la Siriu, unde încă de anul trecut, o bucată din sensul de mers dinspre Brașov spre Buzău a luat-o la vale, astfel că se circulă pe o bandă fiind impusă și restricție de tonaj fiind permisă doar circulația autovehiculelor de până la 3,5 tone. Din păcate, restricția se respectă doar atunci când polițiștii mai stau la pândă, însă traficul greu poate duce la surparea și mai tare a carosabilului pe zonele șubrezite.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Marcel Petrescu

    DRUMURILE NATIONALE ALE LUI ceausescu, cu FUNDATIA DE 10 CM, ca asa l-a invatat STALIN…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*