Social, Stiri Brasov

Reprezentanții Sanitas Brașov strâng semnături pentru a participa la greva de la București

Reprezentanții Sindicatul Medisan-Sanitas Brașov, care are peste 1400 de membri, medici, asistenți, biologi, farmaciști și alți specialiști din domeniul sanitar, derulează o campanie de strângere de semnături pentru a se hotărî dacă vor partricipa la o eventuală grevă. Nemulțumirea este generală, după ce unii angajați din sistemul de sănătate românesc s-au plâns că nu le-au fost majorate salariile de la 1 Martie, așa cum a anunțat Guvernul.

Potrivit liderului de sindicat de la Brașov, Paul Negoescu, „următoarele săptămâni vor fi dedicate piechetărilor ministerelor, al Muncii, al Finanțelor și al Sănătății, iar dacă aceste pichetări nu vor avea niciun rezultat vom face un miting la București și ulterior vom declanșa greva. Până atunci, strângem semnături în interiorul sindicatului ca să vedem care dintre colegi ni se alătură în acest demers, pentru că, de exemplu, unora dintre medici le-au crescut salariile și se trei ori și au protestat că, automat, le-au crescut cotizațiile la sindicat, care sunt de 0,8% din valoarea veniturilor, și vor să se retragă“.

Paul Negoescu a adăugat că sunt categorii de angajați din sistemul sanitar cărora le vor crește salariile doar pe hârtie și că săptămâna viitoare se va decide câți membri ai sindicatului de la Brașov vor pleca la București la proteste.

Medicii și asistentele, dar și alte categorii de personal din sistemul sanitar, sunt nemulțumiți  că majorarile salariale intre 70% si 170% anuntate de Ministerul Sănătății sunt doar pe hârtie. La nivel național, Sanitas a decis să declanșeze grevă generală după sărbătorile de Paște. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, le-a transmis astăzi sindicatelor că ar fi „o ipocrizie“ să declanșeze greva. Ministrul Sănătății se întâlnește mâine cu reprezentanții sindicatelor ca să discute despre această problemă.

Sursa Foto: bucurestifm.ro

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*