Stiri Brasov

Ploaia face ravagii in judet: un copac a cazut peste un tren cu pasageri, mai multe trenuri sunt blocate in Predeal, iar in Vama Buzaului si Teliu, opt gradini sunt inundate

Hidrologii au emis, astazi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă din această după-amiază până la miezul nopţii, în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

In schimb, tinand cont ca ploua in continuu de ieri seara, in unele localitati au inceput sa apara si problemele. Astfel, sapte gradini din Vama Buzaului (satul Acris), dar si una din Teliu sunt sub ape. In prezent voluntarii din localitate alaturi de autoritati intervin cu saci cu nisip si utilaje pentru a opri apele sa ajunga si in gospodariile unor localnici.

Din cauza ploii abundente, mai multi pomi au cazut peste calea ferata, dupa ce suvoaiele au spalat pamantul de la radacinile acestora. Astfel, in conformitate cu precizarile ISU Brasov, un copac a cazut chiar pe un vagon al unui tren de pasageri, care circula pe tronsonul Brasov – Predeal. Nu au fost inregistrate victime, iar angajatii CFR intervin pentru a debloca liniile de tren. Deocamdata, circulatia feroviara este oprita pe aceasta ruta. In conformitate cu precizarile unui cititor, in Gara din Predeal sationeaza la aceasta ora aproape 10 trenuri. Liniile de inalta tensiune au fost rupte de pomii cazuti si pentru a asigura transportul calatorilor, au fost introduse locomotive diesel, primul tren plecand din gara Predeal in jurul orei 21.00.

Deocamdata, pe cele doua rauri din judet care sub incidenta codului rosu de inundatii nu au fost inregistrate probleme.

Nu in ultimul rand, cei care au treaba spre Harghita, trebuie sa stie faptul ca fost închis DN11B , pe raza localității Casinul Nou. Traficul a fost deviat pe DJ 121G prin localitatea Plăieșii de Jos. Apa provenită din topirea bruscă a zăpezii traversează drumul național la km 23+500 pe o lungime de 150 metri, conform precizarilor Directiei de Drumuri Brasov.

Cod portocaliu de inundații la Brașov, până mâine dimineață

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*