Economic, Stiri Brasov

O firmă din Măieruș vinde mobilă de 6 milioane de euro pe an

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, o companie deţinută de antreprenorul român Cristian Mierlea, a vândut anult trecut mobilier din PAL melaminat de peste 27 milioane de lei  (circa 6 milioane de euro).

Conalcri Prod produce circa 5.000 de piese de mobilier pe lună, biblioteci, dormitoare, canapele, dar şi alte produse, de pe poarta fabricii ieşind circa 40 de camioane cu mobilă lunar, portivit reprezentanţilor companiei.

„În fiecare an creştem cu 10-15% datorită dezvoltării de noi relaţii comerciale. Suntem prezenţi în circa 250 de magazine din toată ţara. Creştem şi pe măsură ce cresc partenerii noştri, cum ar fi retailerii Naturlich sau Leroy Merlin. Avem şi cinci magazine proprii, cu o suprafaţă totală de 4.000 metri pătraţi, din care trei în Bucureşti, unu în Sfântu Gheorghe şi unu la fabrică“, a declarat Alexandru Fazakas, directorul de vânzări al companiei Conalcri Prod.

Spre deosebire de majoritatea producătorilor de mobilă din România, care îşi concentrează vânzările la export, Conalcri Prod îşi vinde aproape integral producţia pe plan naţional. „Am mai vândut mobilă şi la export, în Ungaria şi Germania, însă au foat doar câteva proiecte, sporadice, care reprezentau în jur de 5% din vânzări. Vindem mai mult în România pentru că producem mobilier low cost, din PAL melaminat, care are preţuri accesibile“, a spus directorul de vânzări al companiei. Creşterea constantă a costurilor de producţie este una din principalele dificultăţi cu care se confruntă managementul companiei Conalcri Prod.

„Materia primă a crescut cu circa 20% în medie în ultimul an. S-au scumpit şi curentul şi combustibilul. Au crecsut şi salariile, taxele, impozitele. Toate aceste scumpiri ne-au determinat să creştem preţul mobilei cu 10-15% în ultimii doi ani“, a spus Alexandru Fazakas.

Anul trecut, compania Conalcri Prod s-a extins prin achiziţia unei noi platforme de 5.000 de metri pătraţi în vecinătatea fabricii din Braşov, o platformă destinată producţiei şi depozitării de mobilier.

Managementul compania nu a dorit să precizeze valoarea investiţei.

Conalcri Prod a încheiat anul 2016 cu afaceri de 24,5 mil. lei (5,4 mil.euro), înregistrând un profit net de peste 150.000 lei, rezultate obţinute cu ajutorul a circa 140 de salariaţi, potrivit datelor publice.

În 2016, producţia de mobilă a României a fost de circa 2,5 mld. euro, din care 86% a luat drumul exportului, cel mai fidel cumpărător de mobilă românească fiind Germania, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România. Principalii competitori ai companiei Conalcri Prod sunt Aramis Invest, Lemet şi alţii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*