Social, Stiri Brasov

Maghiarii din Sfântu Gheorghe sărbătoresc Italia de ziua Ungariei, deși Prefectura a solicitat și arborarea Drapelului României

O parte din steagurile arborate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au fost arborate, la Sfântu Gheorghe, pe verticală, ceea ce face să semene izbitor cele ale Italiei. În plus, Prefectura Covasna a somat Primăria Sfântu Gheorghe să arboreze şi Drapelul Naţional al României.

Steagurile italienilor şi ale maghiarilor au aceleaşi culori, roşu, alb şi verde, diferenţa fiind că în cazul steagului Italiei culorile sunt amplasate pe verticală – verde, alb şi roşu –, iar în cazul maghiarilor sunt amplasate pe orizontală – roşu, alb şi verde.

Faptul că unele steaguri ale maghiarilor de pretutindeni au fost arborate, la Sfântu Gheorghe, pe verticală, face ca acestea să semene izbitor cu cele ale Italiei.

Pe reţelele de socializare, mai multe persoane au sesizat că drapelul arborat este cel al Italiei.

Viceprimarul din Sântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu este vorba despre steaguri propriu-zise, ci de benzi tricolore ale comunităţii maghiare, care au fost amplasate înainte de ziua de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

De asemenea, el consideră că modul în care au fost arborate nu este o greşeală a Primăriei.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, nu a putut fi găsit până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Primăriei transmiţând că vor trimite un comunicat de presă pe acest subiect.

De asemenea, Prefectura Covasna a cerut Primăriei Sfântu Gheorghe să amplaseze steaguri ale României, lângă cele ale Ungariei.

”Ca urmare a arborării, în data de 13 martie, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, Instituţia Prefectului-Judeţul Covasna a transmis o somaţie Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii privind arborarea drapelului României (…) <Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional> (…) Astfel, autoritatea publică locală în cauză a fost somată să intre în legalitate până mâine, 14 martie 2018, respectiv să arboreze în condiţiile legii şi Drapelul Naţional al României, în caz contrar urmând a se aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege”, aratî Prefectura Covasna într-un comunicat de presă.

În 15 martie, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, la Sfântu Gheorghe vor avea loc depuneri de coroane, concerte şi alocuţiuni.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. oare acest primar ..nu are superiori…..???…in ce drag de țara trăim…dacă faci o faza de genul acesta in Canada…zbori cu steagul înfipt in fund…dar..țara asta este condusă de fel de fel de infractori…iar bozgorii își fac de cap.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*