Economic, Stiri Brasov

Doar unul din trei brașoveni este angajat. Totuși, Brașovul este unul dintre județele care stau bine în ceea ce privește rata de angajare

Brașovul a ajuns la peste 182.000 de angajați la Brașov, ceea ce înseamnă că 33% dintre locuitorii județului sunt angajați. Potrivit Institutului Național de Statistică, cele mai mari rate de angajare sunt în Bucureşti (unde 54% din totalul locuitorilor sunt salariaţi), Timiş (35%), Cluj (34%), Braşov (33%), Sibiu (33%), Arad (32%), Bihor (30%), Hunedoara (28%), Alba (27%) şi Constanţa (27%). Judeţele cu cele mai mici rate de angajare sunt Giurgiu (unde 13% din totalul populaţiei lucrează), Botoşani (14%), Vaslui (14%), Călăraşi (15%), Dâmboviţa (16%), Teleorman (16%), Ialomiţa (17%), Olt (17%), Suceava (17%) şi Bacău (18%).

„Prima problemă este depopularea masivă a acestor zone, fie prin migraţie internă sau externă. Practic, zone precum Giurgiu sau Teleorman s-au golit, iar cei care au rămas acolo şi sunt angajaţi lucrează fie la stat- la primărie, la spital, la şcoli, la compania de drumuri -, fie la firme care lucrează cu statul. Acolo nu a fost nicio investiţie care să creeze locuri de muncă şi părerea mea e că nici nu va fi vreodată, pentru că nu mai există forţă de muncă disponibilă”, a explicat Andrei Caramitru, partener la firma de consultanţă în management Boston Consulting Group. El spune că această problemă există şi în statele foarte dezvoltate din punct de vedere economic, precum SUA, Germania sau Marea Britanie, care încearcă de ani de zile să găsească soluţii şi nu reuşesc.

„Nu mai ai ce face în zone în care nu mai găseşti forţă de muncă, iar populaţia rămasă este îmbătrânită sau are un grad scăzut de educaţie. Nu ar ajuta nici infrastructura, Germania a investit foarte mult în aceste zone, însă degeaba faci drumuri dacă nu ai investitori care să creeze joburi. Iar investitorii nu vin unde nu găsesc mână de lucru, iar forţa de muncă disponibilă e needucată“, a mai spus Caramitru.

Şi recruiterii au observat că în majoritatea familiilor există cel puţin un membru al familiei care lucrează în străinătate pentru a întreţine restul familiei rămase în ţară sau mica parte care a mai rămas în ţară.

„Cred că nu există un singur motiv pentru care avem rate de angajare atât de mici în unele judeţe, cred că este un mix între: plecarea din ţară a populaţiei cu putere de muncă, munca la negru (în localităţile mici sau în micile afaceri se lucrează încă mult la negru pentru că astfel pot să obţină venituri atât de la stat prin ajutoare sociale, cât şi lucrând la negru sau «cu ziua»), rezistenţa populaţiei la relocare, navetă sau dorinţa lor de a avea un job cât mai aproape de casă, precum şi ajutoarele sociale“, a explicat Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group. Ea a mai spus că ajutoarele sociale şi ecartul mic între nivelul ajutorului social şi salariul minim reprezintă un element important care explică rata scăzută de angajare din unele judeţe, deoarece există multe persoane – mai ales în zonele rurale- care preferă să trăiască din ajutoare sociale, acceptă un nivel de trai scăzut, însă nu sunt dispuse să facă efortul de a avea un job care este foarte solicitant pentru o persoană care nu este obişnuită cu efortul fizic sau cu respectarea unui program regulat zi de zi.

„Una din soluţiile acestei probleme este reducerea ajutoarelor sociale sau mobilizarea celor care primesc ajutoare sociale să presteze în mod real muncă în folosul comunităţii“, a mai spus Sorina Donisa.

 La o populaţie de aproape 20 de milioane de persoane, România are mai puţin de 5 milioane de angajaţi, ceea ce înseamnă că rata de angajare la nivel naţional este de 25%. În schimb, în Cehia, o ţară cu o populaţie de circa 10 milioane de locutori, numărul de salariaţi este de 5 milioane, ceea ce înseamnă o rată de angajare de 50%.

O explicaţie a acestei situaţii o reprezintă fapul că, spre deosebire de România, care are zone lipsite de infrastructură, izolate de munţi, Cehia are regiuni cu oraşe-magnet în toată ţara, iar în fiecare dintre aceste oraşe rata de angajare este foarte mare, a adăugat Andrei Caramitru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*