Economic, Stiri Brasov

Vinerea Mare, zi liberă. Iohannis a promulgat legea

Vinerea Mare va fi zi liberă, prin lege, pentru cetățenii români, conform unui proiect de lege promulgat azi de Președintele Iohannis. Proiectul fusese adoptat de Parlament în decurs de doar o săptămână. Prin urmare, ziua de vineri 6 aprilie ar urma să fie liberă pentru creștinii ortodocși, având în vedere că Paștele ortodox este stabilit anul acesta pentru 8 aprilie.

Creștinii catolici vor celebra Paștele anul acesta la 1 aprilie, deci credincioșii de această confesiune au dreptul la zi liberă și pe 30 martie.   Proiectul a fost inițiat de UDMR, dar deputații de la toate partidele s-au grăbit să adopte proiectul.

Autorii legii au invocat chiar modelul instituțiilor Uniunii Europene pentru stabilirea noii zi libere. Aceștia arată că Vinerea Mare este liberă și pentru funcționarii Comisiei Europene. Deputații PSD au susținut că o astfel de zi liberă îi favorizează pe angajatori pentru că angajații lor vor veni la muncă ”mai odihniți”, în timp ce alți deputați au cerut ca și ortodocșii să fie liberi în Vinerea Mare celebrată de catolici, atunci când Paștele este sărbătorit în zile diferite de cele două confesiuni.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*