IT, Stiri Brasov

În 6 orașe din Brașov, clienții Orange pot testa viteze în rețeaua 4G de până la 500 Mbps în download

Veste bună pentru cei ce sunt clienți ai Orange România, operatorul de telecomunicații și-a îmbunătăți infrastructura și aduce viteze de până la 500 Mbps în download pentru 95 orașe din țara noastră.

Printre acestea se numără și 6 localități din județul Brașov, respectiv municipiile Brașov, Codlea, Făgăraș și Săcele, dar și orașele Ghimbav și Zărnești. Pentru a beneficia de aceste viteze trebuie să ai un telefon compatibil: Huawei Mate 10 Pro, Samsung GALAXY S9 și S9 Plus, Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ Premium, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Tehnologia pentru vitezele 4G+ de până la 900 Mbps a fost furnizată de către Huawei.

După lucrările de îmbunătățire a infrastructurii, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.
Până la lansarea tehnologiei 5G, cei mai mulţi dintre operatorii telecom din România au decis trecerea la pasul intermediar, premergător implementării viitoarei reţele. Chiar dacă o dată oficială de lansare a reţelelor 5G la nivel naţional şi european nu există încă, specialiştii estimează că anul ”norocos” va fi 2020. Testarea va continua până atunci, pentru perfecţionarea fiabilităţii reţelei. De asemenea, Orange a anunţat cu o lună în urmă ca va începe testarea reţelelor 5G în trei locaţii la nivel european, între care şi România. 5G Fixed Acces va fi testat în câteva locaţii alese din mediul urban românesc, de către orange, în parteneriat cu Samsung şi Cisco.
 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Orange nu are semnal in interiorul cladirilor in centrul brasovului si ei vin cu alte gogosi acum.Pana si amaratii de la digi au semnal mai bun.bleahh

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*