Stiri Brasov, Turism

Au investit 70.000 de euro într-o casă din satul brașovean Breaza, iar acum adună turiști din toată lumea

Undeva în județul Brașov, pe un teren înconjurat de munți aflat în apropierea unui râu, se află o cabană cu ferestre mari, care te duce cu gândul la un sat aflat mult mai departe de aici, pe undeva prin Scandinavia. Botezată azi Cabana Șapte, casa cu geamuri mari din Breaza de Brașov, pe care turiștii au îndrăgit-o de la prima postare pe Facebook, arăta cu totul altfel atunci când au găsit-o doi frați, Teofil și David Pârvu. Au dat de ea pe OLX, în timp ce căutau un loc în care să-și ridice o cabană a lor.

„Provocarea a fost că proprietarul ne-a vândut-o așa cum era, cu tot cu mobilă. Ne-a dat cheile și ne-a spus: De acum, vă descurcați!”, povestește David Pârvu pentru Republica.ro. Casa atât de luminoasă astăzi avea ferestre mici, gratii la geam, mochetă lipită pe jos, pereți roz, mobilier ale cărui vremuri trecuseră demult. Pasionați de design, David și soția sa, o franțuzoiacă pe nume Grace, au transformat-o în patru luni în ceea ce este acum.

„Trebuie să ai un pic de imaginație și viziune”

Teofil și David au pus în urmă cu 10 ani bazele unei afaceri care oferea o soluție economică de printare, imprimante care se reîncărcau ieftin cu cerneală. Ideea i-a venit pe când era student Biologie și avea nevoie să își printeze cursuri. Afacerea a mers, dar, după un timp, Teofil a început să își dorească o altfel de viață. S-a mutat într-un sat uitat de lume și a decis să intre în programul Teach for Romania, care le dă șansa la educație de calitate copiilor care au de înfruntat sărăcie, izolare, probleme de familie, discriminare. Timp de doi ani a predat, iar apoi s-a decis să deschidă, împreună cu fratele său, un nou capitol. Au început să caute un loc frumos pentru cabana lor. Și l-au găsit.

„Trebuie să ai un pic de imaginație și viziune. Am fost cu ei când au vizitat-o și mi-a plăcut din prima. Era lângă râu, înconjurată de munți. Pe jos era lemn, acoperit de o mochetă oribilă. Dar faptul că era lemn dedesubt îți arăta că poți să faci ceva în stilul scandinav, care mie îmi plăcea foarte mult. A fost un element promițător”, povestește Grace.

Și o provocare, pentru că David și Grace s-au hotărât să păstreze multe dintre obiectele de mobilier care erau în casă. „Am început să înlocuim toate geamurile, care erau mici și aveau gratii. Lumina nu intra în camere, erau multe perdele, pe acelea le-am aruncat imediat. Am vopsit în alb toți pereții, care erau de diferite culori, portocaliu, roz. Am dat jos neoanele și am pus lumină directivă, s-a îmbunătățit instantaneu. Când am dat lac pe lemn, începuse să fie frumos”, spune ea. Ca să fie așa cum au visat-o, casa avea nevoie de o extensie, de un living cu geamuri de sus până jos. Au reușit să găsească un furnizor mai accesibil de ferestre la Ploiești.

Cinci dormitoare și un living

Terenul și cabana veche au costat 35.000 de euro și tot 35.000 de euro a costat și renovarea, iar cei doi frați estimează că își vor recupera investiția totală în proiect. Atunci când casa cu 5 dormitoare, un living și capacitate maximă de 13 persoane, a fost gata, au început să o promoveze pe Facebook, prețul pentru închirierea ei în totalitate fiind între 210 și 250 de euro pe noapte.

„La două zile după ce am făcut primele postări pe Facebook s-a ocupat toată luna decembrie. Până în mai este aproape fiecare weekend rezervat, avem deja foarte mare cerere pentru decembrie, oamenii vor să rezerve deja pentru Crăciun, pentru Revelion”, explică acesta.

Un alt vehicul de promovare a casei este Airbnb. „Airbnb este o platformă bazată pe încredere și de aceea este foarte important să ai toate verificările care se pot obține de la ei, emailul, poza de profil, documente oficiale. Apoi, sunt foarte importante fotografiile și descrierea. Tot foarte important este felul în care se face primirea oaspeților, astfel încât cei aflați în fiecare grup să simtă că au venit la o casă a lor, nu neapărat la ceva închiriat. Sistemul lor de review-uri contează, firește. Publicarea unui review se face abia după ce ambele părți, atât gazdele cât și oaspeții își scriu impresiile”, explică Teofil Pârvu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*