Economic, Stiri Brasov

Alexandru Crișan, fostul proprietar Hidromecanica, datorează peste 30 de milioane de lei bugetului local. Alți datori importanți sunt Cristian Burci, Direcția de Drumuri și Poduri, Regia Pădurilor Kronstadt, fostul deputat Ion Ochi sau hotelul lui Neculaie din Poiana Brașov

287 de firme, instituții și ONG-uri și peste 1.900 de persoane fizice figurează cu datorii la bugetul local la finele lui 2017, arată documentele publicate pe site-ul Direcției Fiscale.

Cel mai mare datornic la bugetul local este Alexandru Crișan, fostul proprietar al companiei Hidromecanica, acesta având, alături de tatăl său, debite de peste 30 de milioane de lei. Potrivit Direcției Fiscale, debitul a fost fixat în urma unei decizii a instanței, iar sumele vor fi recuperate foarte greu. „I se opresc lunar bani din pensie, potrivit legii, așa că acel debit va fi recuperate foarte greu”, a spus Marian Voinescu, directorul Direcției Fiscale Brașov.

Crișan a fost condamnat în 2011 la patru ani de închisoare pentru că a pretins 80.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrații din Brașov cu scopul de a anula o licitație care viza construirea unei gropi de gunoi în comuna Beclean din județul Brașov. Potrivit anchetatorilor, Crișan jr. și administratorul companiei Zochling Construct SRL, cetățeanul austriac Bernhard Fili, au fost trimiși în judecată pe 3 februarie 2006
pentru trafic de influență. Cei doi i-au pretins proprietarului companiei de salubritate Urban SA, Teodor Gabriel Florescu, care i-a denunțat, 80.000 de euro – din care au primit 50.000 de euro – în schimbul intervenției pe lângă magistrați din Brașov, pentru a obține anularea unei licitații privitoare la construcția unei gropi de gunoi din localitatea Beclean. Licitația respectivă fusese câștigată de societatea Comprest SA.

Pe lista persoanelor juridice care au acumulat datorii la bugetul local se numără Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cu un debit de 384.562 de lei, compania The Content Factory, controlată de Cristian Burci, patronal ziarului „Adevărul” și al postului Prima TV, cu datorii de 442.725 de lei, dar și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (cu o datorie de doar 9.889 de lei). Tot cu datorii la finele lui 2017 figurează și compania Tetkron, controlată de municipiul Brașov, datoriile acesteia fiind doar de 20.813 lei, mult mai puțin decât Prescon Piatra Mare, firmă deținută de omul de afaceri Ioan Neculaie, închis pentru doi ani la Penitenciarul Codlea, aceasta având datorii de 546.437 de lei. Cel mai mare debitor persoană juridical la bugetul municipiului Brașov este compania Renaissance Management&Consultancy Company – 856.607 lei. Ca fapt divers, un alt debitor este compania District Serv, controlată de unul dintre acționarii cotidianului Transilvania Expres – Bogdan Marinescu – cel care are afaceri cu municipiul Brașov prin firma In Media SRL.

Dintre persoanele fizice cu debite la bugetul local, notabil e faptul că președinta organizației municipale a PSD Brașov, Gabriela Urse, figurează cu o datorie de 2.847 de lei, pe aceeași listă aflându-se, de exemplu, și fostul deputat Ion Ochi, cu 4.320 de lei, sau fostul candidat UNPR la funcția de primar, Adrian Macarie, cu datorii de peste 100.000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*