Economic, Stiri Brasov

Industria brașoveană a ajuns la afaceri de 4,5 miliarde de euro în 2017. Autoliv, Schaeffler și Continental, cele mai puternice firme din domeniu

Afacerile companiilor brașovene din domeniul industrial au urcat, anul trecut, cu 13%, arată un raport al Direcției Județene de Statistică Brașov, urcând de la 18,52 miliarde de lei la 20,92 miliarde de lei, potrivit calculelor noastre. Având în vedere evoluția cursului de schimb, creșterea în euro a fost ceva mai redusă, de la 4,12 miliarde de euro la 4,5 miliarde de euro.

Potrivit statisticienilor brașoveni, creșteri semnificative ale afacerilor au avut companiile din domenii ca repararea, întreţinerea  şi instalarea maşinilor  şi echipamentelor (+63,9%), industria metalurgică (+36,8%), fabricarea hârtiei  şi a produselor din hârtie (+30,1%), fabricarea băuturilor (+20,5%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+20,0%), fabricarea echipamentelor electrice (+18,2%) etc.

Firmele din domeniul fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice și-au redus business-ul cu aproape 40%, alte scăderi înregistrându-se în domenii ca fabricarea instrumentelor muzicale (30,4%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (15,1%) etc.

Cele mai mari afaceri ale industriei Brașovului au fost realizate anul trecut de Autoliv, Schaeffler, Continental Powertrain, Preh, Kronospan, Hutchinson, Fabrica de Lapte, Quin, Stabilus, Benchmark Electronics, Rolem, Premium Aerotec, Miele Tehnica, Total, SIT, Eldon, Ecopaper, DTR Draexlmaier Sisteme Tehnice, Purolite, IAR, Psicontrol Mechatronics, Star East Pet, Carmeuse Holdong, Sergiana Prodimpex, Metalsil Prod și Losan.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*