Social, Stiri Brasov

22 de milioane de lei alocate în acest an pentru investiții în spitalele brașovene

Dacă anul trecut au fost prevăzute peste 40 de milioane de lei pentru investiții în spitalele brașovene, pentru 2018, alocarea bugetară pentru acest capitol este de puțin peste 22 de milioane de lei. Anul trecut, grosul banilor alocați Sănătății au fost direcționați către Spitalul Clinic Județean de Urgență, respectiv 17.694.000 lei (aproape 4 milioane de euro) ținând cont că au demarat lucrările de reabilitare a Corpului B din cadrul pavilionului central. În conformitate cu bugetul aprobat ieri de către consilierii județeni, pentru anul acesta, bugetul alocat investițiilor în această unitate sanitară este de 6.707.650 lei. O sumă de 2.010.000 de lei a primit și Maternitatea, care a derulat în ultimii ani un proiect amplu de reabilitare, dar și de dotare a corpului vechi.

Sume mai mari pentru investiții au primit în acest an Spitalul de Boli Infecțioase, 1.505.000 lei, cel de Copii, 1.322.000 lei, precum și cel de Neurologie și Psihiatrie,1.306.000 lei. Cel mai mic buget de investiții a fost alocat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, doar 467.740 lei.

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a precizat că întocmirea bugetului pentru acest an nu a fost ușoară, ținând cont că în 2018 trebuie să se bazeze pe venituri mai mici din sumele repartizate de la bugetul de stat, în condiţiile în care nevoile au rămas aceleași. „Am avut foarte multe solicitări din partea unităţilor sanitare şi de la cele de asistenţă socială, care prevedeau cheltuieli de funcţionare, iar noi a trebuit să le adaptăm la bugetul care ne-a fost alocat. Anul acesta, judeţul Braşov a primi cu aproape 90 de milioane de lei mai puţin, adică în jur de 20 de milioane de euro. Sper ca în perioada următoare, aşa cum a spus şi Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Guvernul să facă o analiză cât se poate de reală, pentru că sunt multe consilii judeţene şi administraţii locale care se confruntă cu astfel de probleme”, a subliniat Adrian Veştea

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*