Stiri Brasov

Până la sfârșitul lunii ar urma să fie umplut golul de sub blocul de pe Molidului. Până acum, s-au băgat peste 26 mc de ciment și bentonită

Începută la jumătatea lui ianuarie, prima etapă de lucrări în vederea consolidării fundației blocului de pe strada Molidului, sub care s-a format o „cavernă” de 4 metri adâncime în octombrie anul trecut, a ajuns la partea de umplere efectivă a acestui gol. După cum au precizat reprezentanții Primăriei, până in prezent au fost turnați 11 injectori (micropiloti care contin o cantitate mai mare de suspensie, un amestec din apă, ciment și bentonită, si o bara de titan), la o distanță de 3-4 metri în aval de gaura care s-a format sub bloc. Desi in proiectul initial au fost prevazuti 10 injectori, la 9 m adancime, expertii au constatat ca mai este nevoie si executia celui de al 11-lea, la 12 m adancime. La executia celor 11 micropiloți s-au utilizat aproximativ 26 m.c. de suspensie.

De asemenea, a început și umplerea „cavernei”, care se va face treptat, în straturi de 25 de cm, cu un material cu permeabilitate redusă (practic, impermeabil), omogen din punct de vedere granulometric, care să aibă aproximativ aceeşi rigiditate cu terenul înconjurător. Compoziţia care se va folosi pentru umplerea cavităţii va fi, pentru un metru cub, următorul: ciment – 100 de kg, nisip, sort 0-3 – 1.500 de kg, bentonită – 50 kg, silicat de sodiu – 10 litri, apă – 400 de litri. Totodata, in cavitate s-au executat și 3 injectori, la 12 m adancime, la un unghi de 45 de grade si urmeaza al patrulea.

Reprezentanții Primăriei Brașov speră că până la sfârșitul lunii februarie vor fi finalizate aceste lucrări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*