Stiri Brasov

Căminul de bătrâni din Bran, percheziționat astăzi de polițiști, este de fapt o pensiune fără autorizație

Potrivit Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, căminul de bătrâni din Moieciu de Jos, la care polițiștii au făcut astăzi percheziții pentru evaziune fiscală, este de fapt o pensiune care funcționează fără autorizația necesară derulării activității de funizare de servicii destinate persoanelor vârstnice. De altfel, reprezentanții AJPIS Brașov sunt cei care au  făcut plângeri la autoritățile statului, după ce proprietarii așa-zisului cămin au interzis în repetate rânduri accesul inspectorilor la control.

„Având în vedere numeroasele nereguli identificate la acest Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ( care funcționează ilegal, fără să dețină licență de funcționare, cu avize DSP și ISU pentru activitatea de pensiune si nu pentru activitatea de serviciu rezidențial destinat persoanelor vârstnice, care funcționează cu personal insuficient și fără personal de specialitate), și totodată, deoarece echipele de inspectori sociali din cadrul AJPIS Brașov au fost obstrucționate în mod repetat în efectuarea misiunilor de control prin nepermiterea accesului în centru, a refuzului de a pune la dispoziție documentele și informațiile solicitate, precum si de atitudinea agresivă a reprezentanților legali ai centrului față de echipele de control, AJPIS Brașov a solicitat sprijin organelor competente (Inspectoratul Judetean de Poliție Brașov, Procuratură, Poliția Economică, Jandarmerie) pentru demararea și finalizarea procedurilor de închidere a centrului. Menționăm că AJPIS Brașov a sancționat deținătorul centrului cu amendă în cuantum de 10.000 lei deoarece acorda servicii sociale fără să dețină licență de funcționare și cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru neîndeplinirea măsurilor de remediere a deficiențelor constatate, conform prevederilor legale. Opinăm că acțiunea din cursul zilei de azi, a Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, este ca urmare firească a aspectelor semnalate de către AJPIS Brașov“, a declarat Covaci Anamaria Mihaela Director Executiv AJPIS Brașov.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală la un cămin de bătrâni din Bran

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Proprietarii căminului de bătrâni percheziționat de polițiști: „Suntem în curs de licențiere definitivă“ - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*