Economic, Stiri Brasov

Vegis.ro – de la o pasiune pentru produsele naturiste la vânzări de 1,8 milioane de euro

Mihai Bucuroiu este un tânăr antreprenor din Brașov care a mizat totul pe retailul online. În urmă cu șase ani a pornit de la pasiunea soției pentru produsele naturiste și a lansat un magazin online pe această nișă care acum vinde de 1,8 milioane de euro pe an.

Lansat în 2012, magazinul Vegis.ro și-a consolidat poziția de lider al pieței online pe segmentul produselor naturiste, bio, vegane și suplimente alimentare naturale cu o cifră de afaceri de 1.875.000 euro. Magazinul are în prezent 6500 de produse listate, comanda medie pe lună este de 150 de lei și își permite să aloce 200 000 de euro pe an pentru dezvoltare.

La 27 de ani, Mihai Bucuroiu a renunțat la jobul dintr-o multinațională și a ales drumul comerțului online, lansând în 2009 din poziția de project manager, o librărie online.  După trei ani, a luat-o de la zero cu propria sa afacere.

Inspirația o am de la soția mea care era pasionată de produsele naturiste și care și-a dorit foarte mult să lucreze în domeniu. Am pornit efectiv de la zero. Nu aveam nici măcar un pix. Cu tot cu birocrația pentru înființare/acte/avize, plus partea tehnică a site-ului, pregătirea a durat 3 luni. Am ales să lansăm rapid un site 100% funcțional și să îmbunătățim pe parcurs, analizând comportamentul clienților și având insight-urile reale. Dezvoltările grafice și tehnice au fost continue”, povestește Mihai .

Investiția inițială a fost de 5000 de euro, un spațiu în chirie de 80 mp, 2 calculatoare și stoc de 1000 de produse. Potrivit acestuia, în primul an a avut  nevoie de o finanțare permanentă în stocuri și reclamă, în total suma s-a ridicat la 25.000 euro, după care afacerea a început să se susțină de la sine și să intre pe un trend ascendent.

Industria de produse naturiste s-a dezvoltat în ultimii ani tot mai mult în mediul online, dat fiind că românii sunt tot mai interesaţi de un stil de viaţă sănătos şi de o nutriţie bazată pe alimente naturale şi ecologice. Astfel, piaţa locală online de produse naturiste, bio sau vegane s-a situat anul trecut la aproximativ 35 milioane de euro. 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*