Stiri Brasov

Licitația pentru achiziția a 105 autobuze noi pentru RATBV a fost lansată de către BERD. Valoarea contractului depășește 24 de milioane de euro

După ce la jumătatea lunii decembrie RATBV a semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordul pentru un împrumut de 114 milioane de lei (aproximativ 24,4 milioane de euro) pentru achiziția a 105 autobuze, săptămâna trecută a fost lansată și procedura de licitație internațională în vederea achiziției.

Anunțul a fost postat pe portalul BERD, unde se desfășoară procedurile din cadrul contractelor de împrumut pe care le semnează Banca, iar ofertele de la dealerii auto din întreaga lume sunt așteptate până în data de 26 martie la ora 14.00. Conform anunțului de licitație, vor fi cumpărate 105 autobuze urbane noi, Diesel, Euro VI (faza C) cu podea joasă, de diferite dimensiuni. Astfel, vor fi achiziționate 30 de autobuze midi (10 m lungime), 40 de autobuze standard (12m lungime) și 35 de autobuze articulate (18m lungime).

Împrumutul acordat de BERD ar urma să fie rambursat pe o perioadă de 10 ani, primul an fiind de grație. Ca parte a pachetului de finanțare, BERD va asigura si asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea transportului local.

În 2015, BERD a conceput special pentru România programul SMART, prin intermediul căruia primăriile sau regiile de tranport public local au acces la finanțări destinate reînnoirii flotelor de vehicule și reabilitării infrastructurii urbane. Fondurile rambursabile puse la dispoziție de BERD sunt recunoscute a fi mai ieftine decât creditele bancare clasice. Și asta pentru că instituția se finanțează la costuri competitive de pe piața internațională datorită ratingului AAA. În general, creditele se acordă în lei, pe termen lung, mai mare de 5 ani, costurile fiind de aproximativ 15 – 20% din valoare. Până acum, cinci orașe au accesat această schema de finanțare, anume Sibiu, Arad, Iași, Constanța și Cluj. Ultimul a renunțat însă la împrumut, pe motivul unor condiții nerezonabile ale finanțării.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: 24 de companii, interesate să vândă autobuze către RATBV. Aceasta estimează că va plăti 114 milioane de lei pe 105 autobuze - Biz Brasov

  2. Pingback: Turcii de la Otokar, care au câștigat licitația pentru furnizarea autobuzelor în București, au depus o ofertă și la Brașov - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*