Stiri Brasov

Primăria caută un constructor care în schimbul a 127.000 de lei să întărească fundația blocului de pe strada Molidului sub care s-a format o gaură de mari dimensiuni

După ce la sfârșitul anului trecut, inginerii Facultății de Construcții din cadrul Universității Transilvania au prezentat soluția tehnică pentru a pune în siguranță a fundației blocului care a rămas în aer, de pe strada Molidului, acum, Primăria este în curs de selectare a unui contructor. Astfel, Direcția Tehnică a finalizat documentația necesară care a fost transmisă Serviciului Achiziții în vederea contractării unei firme. Lucrarea este una în regim de urgență, astfel că va fi atribuită prin negociere directă, costul acesteia fiind estimat la suma de 127.721 de lei, inclusiv TVA, urmând să fie plătită de la bugetul local.

Realizarea lucrării de punere în siguranță a blocului nu ar urma să dureze mai mult de 14 zile, iar după aceea locatarii se vor putea întoarce acasă, ținând cont că aceștia au fost evacuați la începutul lunii octombrie, când s-a petrecut incidentul. În paralel, se va continua expertizarea întregului versant, în zona cuprinsă între C.D. Gherea şi capătul străzii  Molidului.

Gaura de sub bloc va fi umplută cu un material impermeabil, care va asigura susținerea imobilului, ținând cont că sub fundație s-a format o gaură cu o adâncime de 4,5 metri, până la executarea lucrărilor de consolidare. De asemenea, va fi astupat şi drenul prin care s-a infiltrat sub fundaţia clădirii. După terminarea acestor lucrări se va elabora proiectul tehnic pentru consolidare propriu-zisă a clădirii.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*