Economic, Stiri Brasov

Tudose: „Anul acesta, dacă suntem sănătoși, începem autostrada de la Ploiești la Brașov!”

Premierul Mihai Tudose recunoaşte că situaţia construcţiei de autostrăzi nu este deloc bună şi că România este de “râsul curcilor” pentru lentoarea cu care se mişcă. Cu toate acestea, şeful guvernului promite că lucrurile se vor îndrepta. „Un element de noutate, despre care vorbim în premieră, dar despre care s-a vorbit cu BERD şi pentru care avem nota de fundamentare trecută prin Guvern este autostrada Sudului, care să plece din Bucureşti, trece prin Craiova şi se închide la Timişoara,” a precizat Mihai Tudose.

Alte şantiere care ar trebui să intre într-un ritm mai alert anul acesta sunt în centrul şi estul ţării. Lucrările la Autostrada Ploiești-Brașov încep în acest an, promite Tudose.

„Anul acesta, dacă suntem sănătoşi şi la locurile de muncă, incepem autostrada de la Ploieşti la Braşov şi capetele de autostradă spre Bucureşti. Ministrul transporturilor Felix Stroe a fost la Londra, a vorbit cu BERD, avem deschisă oportunitatea de a lua între 7 şi 10 miliarde euro pentru următoarele transoane: pe de-o parte, de la Ungheni, adică ieşirea spre Chişinău, Ungheni-Iaşi-Bacău-Valea Oituzului-Braşov, apoi de la Suceava către Focşani şi Focşani-Buzău-Ploieşt- Bucureşti şi, tot de la Focşani, legătura din nordul Moldovei până la Tulcea şi Constanţa.”

Şeful guvernului le-a trimis şi o ameninţare ironică şefilor de la autostrăzi care încearcă să-i prezinte evoluţia lucrărilor de infrastructură în tronsoane: „Eu nu vorbesc în tronsoane. Le-am spus colegilor mei că nu sunt sănătoşi la cap, o autostradă pleacă dintr-un oraş şi se duce în alt oraş, nu-i autostradă un tronson care pleacă de la kilometrul cutare şi ajunge la kilometrul cutare. Am zis că dacă-l prind pe vreunul la o astfel de inagurare, îl dau afară.”

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*