Social, Stiri Brasov

Tendință pe piața de HR: Se refuză joburile situate la mare distanță de casă!

Angajaţii din Bucureşti, Brașov, Cluj sau din Timişoara încep să refuze oferte de muncă în companii care au sediul la o distanţă mai mare de casă şi care ar presupune pierderea a mai mult de două ore pe zi în trafic. Această tendinţă este întâlnită cu precădere în rândul candidaţilor care aplică fie pentru joburi de entry level, fie  pentru posturi de middle management, spun specialiştii în resurse umane.

Reprezentanţii firmelor de recrutare spun că, pentru a evita candidaţii care refuză joburi aflate la o distanţă prea mare de casă, au limitat aria de recrutare pe o rază de 60-70 de kilometri de sediul companiei, pentru ca oamenii să nu petreacă mai mult de două ore dus – întors pe drumul casă-serviciu, întrucât acest timp pierdut în trafic le afectează ulterior şi productivitatea.

„Dacă până acum doi ani această problemă nu exista în oraşe precum Brașov, Cluj sau Timişoara, unde candidaţii acceptau un loc de muncă situat în celălalt capăt al oraşului, acum aceştia refuză astfel de oferte, întrucât traficul s-a aglomerat foarte mult, iar finali­zarea lucrărilor de infrastructură întârzie“, spun reprezentanții firmelor de HR.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Care infrastructura, amaratele de drumuri si centuri de pe vremea lui Pazvante ?
    Bucurestiul este bataie de joc,Cluj Napoca a devenit la fel, Timisoara nu are rost sa discutam drumuri ca pe vremea lui Ceausescu, au avut grija sa pastreze scuar cu flori, ma rog boscheti intre drum si blocuri …….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*