Economic, Stiri Brasov

Investiția de 20 de milioane de euro în producția de tractoare chinezești la Râșnov a intrat în faliment 

Fabrica de tractoare a chinezilor de la Hoyo, care doreau să facă din Râșnov principalul centru de producție din Europa de Est a mașinilor agricole, a intrat anul trecut în faliment, după ce în 2016 își ceruse insolvența.

Victor Lu, președintele și directorul general al concernului Hoyo Agricultural Machinery Equipment, spunea în 2009, la inaugurarea fabricii, că investiția inițială se ridica la 20 de milioane de dolari, dar că aceasta avea să urce la 50 de milioane de dolari până în 2012. Inaugurarea fabricii venea la doi ani după falimentul marelui productăroe brașovean de tractoare Tractorul UTB SA și a fost folosită de politicienii momentului pentru a demonstra că producșia de tractoare va rămâne o emblem a Brașovului.

Fabrica nu a avut niciodată 500 de angajați, așa cum își propuneau chinezii, cel mai mare număr al salariaților fiind 45, în 2012. 2010 a fost cel mai bun an al firmei, când afacerile companiei ajunseseră la 4,5 milioane de lei.

Compania Tractoare Hoyo era deținută de Hoyo Group, care controla 60% din titluri, restul de 40% fiind ale firmei Goldex Industry, deținută de femeia de afaceri Denisa Lawrenzia Beatrice Vasilescu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*