Stiri Brasov, Timp liber

Caravana Clătitelor va porni pe străzile Prejmerului în data de 10 februarie

A devenit deja tradiție ca în luna februarie, la Prejmer, să fie sărbătorit Faschin-ul, unul dintre cele mai populare obiceiuri săsești, care se ține în ultima săptămână înainte de Lăsata Secului și debutează cu o caravană a clătitelor. Festivalul, care a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, va avea loc în acest an în weekendul 10 – 11 februarie, în conformitate cu un anunț făcut de către Primăria Prejmer. Pe lângă clătite, pentru această ediție sunt pregătite și o serie de concerte, dar și alte surprize, care vor fi anunțate în apropierea evenimentului.

Fasching-ul este un obicei de origine săsească ce datează din secolele XV-XVI şi reînviat de tinerii din Prejmer. Tradiţia carnavalului organizat înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii evanghelice, este un bun prilej de bucurie, dans şi voie bună, dar mai ales de a reuni comunitatea, fiind un ritual ce are rădăcini adânci în istoria comunităţii, simbolizând triumful luminii asupra întunericului, prevestirea soarelui primăverii şi alungarea iernii.

Pe lângă renumitele clătite făcute după rețete tradiționale, festivalul se va baza și în acest an pe inventivitatea gospodinelor pentru rețete noi. Un element de noutate al Fashing-ului începând cu ediția de anul trecut este o mașină automată de făcut clătite, inventată de un prejmerean.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*