Stiri Brasov

Primăria va elibera certificatul de urbanism pentru parcarea inteligentă de 10 milioane de euro din Centrul Brașovului

Amenajarea unui sistem de parcare automată de tip park safe în zona centrală a Brașovului a reușit să treacă de un prim pas birocratic, după ce Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Brașov și-a dat acordul în vederea eliberării certificatului de urbanism. În vederea obținerii acestui document, firma brașoveană Elmas, care va dezvolta investiția, a trebuit să adapteze proiectul în conformitate cu cerințele impuse de către Comisia de Arhitectură și Urbanism din cadrul Primăriei, în ședința din iulie anul trecut.

Prin acest certificat de urbanism se vor stabili condițiile exacte și avizele necesare realizării acestei parcări. Parcarea automatizată ar urma să fie amplasată pe strada Apollonia Hirscher nr. 5, în fosta clădire Brafor, și să aibă 244 de locuri. Investiția este de 10 milioane de euro și ar urma să fie asigurată exclusiv din bugetul companiei Elmas.

„O asfel de parcare ar fi un sprijin major pentru turismul brașovean, deoarece, unul dintre principalele avantaje este că un turist care va veni la poalele Tâmpei își va putea rezerva de la distanță un loc de parcare, astfel că atunci când ajunge în oraș nu va mai pierde timpul căutându-și un loc de parcare, în zona centrală, unde este foarte aglomerat. În plus, este un loc de parcare sigur, de aceea se și numește «park safe», pentru că mașina stă garată ca într-un seif. Totul se face în regim automat. Vor fi patru cabine de predare-primire a autoturismelor, de unde mașina este preluată direct, fără motor, fără șofer. De asemenea, vor exista și sisteme de încărcare a mașinilor electrice, astfel ca pe perioada cât autoturismul este în această parcare să se și poată încărca. Parcarea ar urma să fie supravegheată din dispeceratul nostru, iar orice dereglaj ar fi semnalat de sistem”, ne-a explicat Marton Geza, managerul general al companiei Elmas, cum ar urma să funcționeze acest sistem automatizat de parcare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Lipsa de inteligenta la primarie, in loc sa scoata traficul din centru aproba parcari in CETATE
    Cat a fost spaga?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*