Economic, Stiri Brasov

Băncile românești intră în era „fără numerar”: Două unități BCR din Brașov, transformate în agenții cashless

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din sistemul bancar românesc, în funcție de active, a transformat, începând cu data de 4 ianuarie, 28 de sucursale bancare din întreaga țară în filiale de tip cashless, în regim electronic, fără casierii, complet funcționale.

Nouă dintre noile unități se află în București, trei la Ploiești, câte două sunt la Brașov și Iași, precum și în județul Cluj, iar câte una la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Bacău, Pitești, Timișoara, Galați, Târgu Jiu, Sibiu, Arad și Oradea.

Cele două agenții din Brașov sunt amplasate în Răcădău și la intersecția Bulevardului Gării cu strada Hărmanului.

Astfel, rețeaua BCR va dispune de 41 de sucursale cashless, iar numărul acestora va crește până la 125 pe parcursul acestui an.

Mai exact, în cele 33 de unități BCR cashless, clienții vor putea derula operațiuni bancare curente, prin două tipuri de echipamente: MFM (Mașini Multifuncționale) și APT (Ghișeu Automat BCR, destinat persoanelor fizice, prin care se pot efectua depuneri de numerar și plăți facturi). Prin intermediul acestor echipamente se pot face operațiuni precum eliberare și depunere de numerar, precum și diverse plăți, dar și schimb valutar.

Totodată, BCR va deschide, în acest an, șapte sucursale noi de tip Centru de Dialog Financiar, iar alte 58 vor fi modernizate, în baza unei investiții totale de peste 50 de milioane de euro în următorii doi ani.

„Întreaga arhitectură a noilor sucursale BCR, inclusiv conceptul de agenții cashless, a fost dezvoltată ținând cont de propunerile venite din partea clienților noștri și în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare a Grupului Erste. Prin migrarea completă a operațiunilor curente în numerar înspre mașinile electronice multifuncționale, vom putea oferi, în primul rând, o noua experiență în cadrul agențiilor cashless”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

BCR deține cea mai mare rețea din România de automate de retrageri de numerar și plăți, peste 2.500 de mașini, iar din 2015 persoanele fizice care utilizează retragerile de numerar la echipamentele automate nu plătesc comision.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*