Economic, Stiri Brasov

O investiție Bell la Ghimbav, probabil în a doua parte a lui 2018

Eventuala investiție a celor de la Bell Helicopters la Ghimbav a creat isterie săptămâna trecută, dar o vizită în România a americanilor este așteptată abia în a doua parte a lunii ianuarie 2018.

Aceștia vor trebui să realizeze un raport cu privire la necesitățile investiționale atât ale companiei americane, cât și ale statului român, raport care apoi va fi dezbătut de ambele părți, iar în cazul în care va fi adoptat se va trece la execuție.

Potrivit înțelegerii dintre cele două părți, cei de la Bell vor muta o șinie de producșie de elicoptere de atac la Ghimbav, producția urmând să fie realizată de compania brașoveană cu actualii angajați care vor fi trimiși la „școlarizare” în Statele Unite.

În aceste condiții, o eventuală investiție a americanilor la Brașov va fi realizată, probabil, abia în al doilea semestru al anului viitor.

De altfel, IAR Ghimbav și-a modificat actul constitutiv, trecând ca obiect principal de activitate „producția de elicoptere”, până acum acesta fiind „reparații elicoptere”.

De altfel, americanii de la Bell au fost interesați de achiziția IAR Ghimbav în 1999, atunci încheindu-se chiar un accord de privatizare între statul roman și concernul american.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*