Economic

Brașovul speră ca Guvernul să mărească cotele alocate bugetului local din impozitul pe venit, ținând cont că sumele colectate vor scădea ca urmare a „revoluției fiscale”

Foto: Andrei Paul

Modificările fiscale anunţate de Guvern pentru anul viitor generează reacţii în lanţ. Odată cu scăderea impozitului pe venit, de la 16 la 10%, se vor diminua şi bugetele primăriilor, dacă cuantumul cotelor alocate din acest impozit nu vor fi majorate. Primarul Brașovului, George Scripcaru, a precizat că nu a vrut să facă unele previziuni ale bugetului pe anul viitor până acum, deoarece intenția Guvernului este tocmai de a majora aceste cote, astfel ca să nu fie afectată activitatea administrațiilor locale. „Guvernul a înaintat o propunerea ca aceste cote defalcate din impozitul pe veni să se mărească de la 41,7% la 43%, dar din ce am discutat cu parlamentari PNL, PSD, dar și cu alți primari, în momentul de față se poartă discuții, și sunt șanse, ca să se mărească aceste cote până la peste 60%. Atunci s-ar acoperi această diferență. Sunt convins că se va trece peste 43% și atunci putem discuta de cum sunt afectate autoritățile locale, în funcție de aceste cote ce vor fi acordate. De aceea nu am vrut să dăm publicității niște cifre care să creeze o anumită stare. Bugetul aferent anului 2018 pe care îl vom contura va fi la nivelul lui 2017, pentru că din discuțiile cu Direcția Generală a Finanțelor Publice ni s-a comunicat ca strctura să fie la nivelul lui 2017”, a explicat primarul Brașovului.

Pe de altă parte, acesta a precizat că administrațiile locale vor trebui însă să-și reducă cheltuielile cu întreținerea și gospodărirea cu 10% și vor fi impuse în 2018 și anumite interdicții în ceea ce privește achiziția unor bunuri de inventar. „În bugetul pe anul viitor se va mări structura de bază alocată salariilor, astfel ca prin noile prevederi să nu fie afectate salariile angajaților din structura administrativă”, a conchis Scripcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*