Economic, Stiri Brasov

Ministerul Apărării nu a comandat încă cele patru elicoptere pe care Fifor le solicita în urmă cu două luni

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat, la finele lunii octombrie, că până la finele acestui an se va lansa o comandă de patru elicoptere, din care se va plăti un avans de 30% din total. Mai exact, Fifor făcea referire la o comandă de elicoptere H215 făcută celor de la  Airbus Industries. Cu câteva zile înaintea finalului de an, comanda anunțată de Fifor nu a fost realizată, susțin surse apropiate investitorilor francezi.

Fifor spunea anterior că România va achiziţiona elicoptere modelul H215 de la compania Airbus, care vor fi produse la Ghimbav, şi că aparatele de zbor vor intra în dotarea Ministerului Apărării Naţionale şi a Ministerului Afacerilor Interne.

Un elicopter H215 este evaluat la 13 milioane de euro.

Airbus a inaugurat în luna septembrie 2016 o fabrică de 52 de milioane de euro la Ghimbav, pentru asamblarea modelului H215, care va crea până în 2020 aproximativ 350 de locuri de muncă, potrivit unor informaţii anterioare. Iniţial, Airbus Helicopters a anunţat că asamblarea H215 va începe la Ghimbav în acest an, însă recent compania a înaintat un nou termen, şi anume, cel mai devreme finalul anului 2018.

Oficialii Airbus au declarat că demararea producţiei la Ghimbav nu este condiţionată de un contract de achiziţie a modelului H215 de către Guvernul României, însă au afirmat că proiectul ar avea mai multă vizibilitate la nivel mondial, dacă România ar cumpăra elicoptere H215 asamblate pe plan local.

În prezent, modelul H215 se ansamblează în fabrica din Franţa, iar Airbus Helicopters a primit comenzi din ţări precum Germania, Spania sau Chile. Ambiţia companiei este de a transfera activitatea de asamblare a modelului H215 din fabrica din Marignane (Franţa) la Ghimbav.

La capacitatea maximă, fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav va ansambla în jur de 15 elicoptere H215 pe an. În prezent, în unitatea Airbus din Ghimbav lucrează în jur 160 de oameni. Circa 75% din elicopterele pe care Airbus Helicopters le repară şi modernizează la Ghimbav sunt din străinătate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*