Stiri Brasov

Gropi uitate. Serviciul de termoficare găurește străzile, însă uită să le mai și repare

Ținând cont că rețelele de termoficare din Brașov sunt marea majoritate destul de vechi și avariile se țin lanț. Una dintre străzile care este frecvent spartă ca urmare a apariției unor avarii este General Mociulschi din cartierul Tractorul, unde în fiecare sezon mai apare câte o groapă pentru a se mai înlocui încă o bucățică din conducta care se tot fisurează. Așa s-a întâmplat și acum o lună, când angajații firmei Tetkron care prestează serviciile de intervenție pentru Serviciul de Termoficare au făcut un nou tranșeu pe această stradă. Problema a fost rezvolvată însă de repararea străzii se pare că nu se mai preocupă nimeni. Cum pietrișul pus s-a lăsat sau a fost împrăștiat de roțile mașinilor, acum groapa, care se întinde pe câțiva metri și ocupă o bandă de mers, este o adevărată capcană pentru șoferi dar și pentru pietonii care trec strada fiind chiar pe zebră. Probabil scuza principală este că… a venit iarna, însă au fost și zile în care s-ar fi putut interveni pentru repararea carosabilului, măcar completarea cu piatră spartă. De exemplu, și Compania Apa are o serie de intervenții însă aceasta reușește totuși să-și repare gropile rămase în urma săpăturilor, existând de altfel metoda de asfaltare la rece, „inventată” tocmai pentru a fi rezolvate astfel de situații și a nu fi nevoiți să așteptăm „ghioceii” pentru a executa o reparație.

Se pare că odată cu plecarea administratorului public din Primăria Brașov, care răspundea printre altele de partea de infrastructură stradală, nici alți angajați ai Primăriei nu se grăbesc să se preocupe de acest capitol, și probabil și ei așteaptă primăvara ca să facă inventarul gropilor, chiar dacă s-ar putea totuși realiza lucrări în regim de urgență în situațiile impuse.

Nu în ultimul rând, în vederea derulării lucrărilor de intervenție care se impun ca urmare a apariției unor avarii, Serviciul Public Local de Termoficare Braşov a lansat o licitație în luna noiembrie pentru a desemna o firmă în acest sens. Valoarea lucrărilor de intervenție în regim de urgență, pe o perioadă de 5 luni, este estimată la suma de 2,35 milioane de lei, fără TVA, aproape 2,8 milioane de lei cu tot cu TVA.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ma intreb, de ce nu uita sa incaseze?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*