Economic, Stiri Brasov

Familia Butuza ajunge la un business de 100 de milioane de lei din transporturi internaționale

Compania brașoveană de transport marfă Vectra International, controlată de omul de afaceri Marcel Butuza, estimează în acest an afaceri de 100 de milioane de lei, operând curse pe rute internaţionale pentru clienţi din domeniul auto.

„Bazele companiei au fost puse în 1994, când compania făcea cu doar câteva camioane transport de marfă pe rute internaţionale, având sediul la Zărneşti. Acum am ajuns să avem 133 de camioane, 138 de semiremorci şi 330 de angajaţi şi lucrăm din Braşov”, a declarat Cornel Sumedrea, directorul financiar al companiei.

Anul trecut, Vectra International a finalizat cu o cifră de afaceri de 99 milioane de lei şi un profit net de 8,4 milioane de lei şi 293 de angajaţi, arată datele companiei de la Ministerul de Finanţe. Afacerile transportatorului de marfă din Braşov aproape că s-au dublat faţă de anul 2011, când compania raporta la Finanţe o cifră de afaceri de 52,8 milioane de lei şi un profit net de 2,7 milioane de lei, la 169 de angajaţi, arată aceeaşi sursă.

„2017 a fost un an dificil, cu presiune din partea clienţilor pentru reducerea preţurilor, vom finaliza cu un profit mai mic, dar cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de lei. Am început prin a transporta mărfuri generale, dar ne-am specializat pe transportul pentru clienţii din industria automotive”, a mai precizat el. Anul acesta compania a investit 1,7 milioane de euro în dezvoltarea parcului auto, iar pentru anul viitor a bugetat investiţii pentru achiziţia a 20 de noi mijloace auto pentru înnoirea parcului, potrivit lui Cornel Sumedrea.

Compania operează curse către Franţa, Spania, Anglia, Suedia, Finlanda şi alte ţări, potrivit lui.  Printre clienţii companiei se numără producătorul de componente auto Autoliv, producătorul german de componente auto Draxlmaier, producătorul de componente auto Preh dar şi Michelin sau  Craiss,  potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Acţionarul companiei, în acte, cu un pachet de 99,9%, este Liliana Butuza, soţia lui Marcel Butuza, un om de afaceri controversat din Braşov, care controla compania de construcţii Vectra Service, ce s-a ocupat de lucrările de construcţii la pista aeroportului din Braşov şi de alte mari lucrări, precum  centura ocolitoare din Sibiu, şi care a intrat în insolvenţă în 2013.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Da și nu au bani sa de-a măcar un pic de Crăciun la șoferii. Dar la restul se găsesc bani sa ii premieze …

  2. Salari mici,minciuni ca vi acasa dar mai stai pe comunitate,prime de sărbători le primesti doar verbal,si daca iti ceri drepturile iti spune ca poti pleca sunt alti 100 care asteapta,in firma asta numai nepotisme

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*