Imobiliare, Stiri Brasov

Piața imobiliară din Brașov a dat în fierbere: Aproape 4.000 de locuințe au primit autorizația de construire în primele zece luni

Blocuri Coresi AvantgardenPrimăriile din județ au autorizat, în primele zece luni, construcția unui număr de 3.860 de locuințe, cu 19% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Practic, în perioada amintită au fost autorizate 717 clădiri de locuit, în creștere cu 77% față de anul trecut, cele mai multe autorizații fiind eliberate de Consiliul Local al Municipiului Braşov (232), Consiliul Local al Comunei Tărlungeni (74), Consiliul Local al Comunei Cristian (69), Consiliul Local al Comunei Hărman (48), Consiliul Local al Oraşului Râşnov (37) și Consiliul Local al Comunei Bod (32).

Numai în luna octombrie s-au eliberat 102 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, mai mult decât dublu față decât în octombrie 2016. Numărul de locuinţe din clădirile rezidenţiale autorizate (exclusiv cele pentru colectivităţi) a fost de 403, de cinci ori mai multe decât în octombrie 2016.

Suprafaţa medie utilă a unei locuinţe din clădiri rezidenţiale pentru care s-a eliberat autorizaţie a scăzut de la 128 mp în octombrie 2016 la 88 mp în octombrie 2017.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*