Imobiliare, Stiri Brasov

Vânzarea Coresi Business Park, cea mai mare tranzacție din țară pe piața de birouri

Preluarea Coresi Business Park de către Immochan România, în cadrul unei tranzacții de circa 50 de milioane de euro, este cea mai importantă achiziție din România pe sectorul de birouri, susține Andrei Văcaru, associate director, Capital Markets JLL România. Acesta a spus că pe locul doi pe acest segment se află vânzarea către Globalworth a clădirii C din Green Court Bucharest de către Skanska.

Lipsa  tranzacţiilor  mai  mari  de birouri în România ţine atât de cerere, cât şi de ofertă. Numărul celor dispuşi să investească sume mari, de peste 70.100 de milioane de euro, într-o singură proprietate în România este cu certitudine mai mic decât cel al investitorilor care caută clădiri de 20-50 de milioane de euro.

„Pe de altă parte, este important de spus că nici nu am avut proprietăţi mari la vânzare în procese structurate şi cu aşteptări de preţ realiste.“

„În cazurile în care aceste două criterii sunt îndeplinite, ne aşteptăm să vedem tranzacţii de succes cu proprietăţi de peste 50 milioane de euro“, explică Andrei Văcaru.

El spune că randamentele pentru birouri au rămas constante în ultimii 2 ani,cu nivelul yieldului prime la 7,5%, iar în piaţă au existat oferte şi sub acest nivel, însă acestea nu sau concretizat.

„Acesta este nivelul pentru cele mai bune clădiri din Bucureşti (prime yield). Atunci când vorbim de zone secundare, clădiri mai vechi sau cu spaţii vacanţe, e firesc că yieldul să urce, în unele cazuri semnificativ, el fiind o indicaţie a riscului perceput“, a subliniat Andrei Văcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*