Stiri Brasov, Timp liber

Păsări exotice de pe trei continente, la Zoo Brașov. Se investesc peste 400.000 de lei în amenajarea spațiilor necesare

Pentru anul viitor, Grădina Zoologică din Brașov are noi planuri în ceea ce privește clădirea care a fost amenajată pentru a găzdui exemplare exotice. După cum ne-a declarat directorul parcului, Alin Pînzaru, ar urma să fie aduse diferite specii de păsări exotice, de pe trei continente, ținând cont că spațiul permite amenajarea a trei secțiuni diferite. Pentru a putea fi ținute în condiții optime și a respecta cerințele Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA) este necesară însă și amenajarea unor spații exterioare, respectiv a trei voliere ( un soi de colivii de mari dimensiuni), astfel ca păsările să aibă libertatea de a sta afară sau la adăpost, în funcție și de vreme.

Pentru a realiza aceste amenajări, Zoo Brașov a lansat o licitație publică, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la suma de 412.413 lei, fără TVA. „Pentru ca păsările să aibă acces spre exterior, este necesar ca o parte din clădire să fie decupată și să fie amenajat un sistem special de închidere/deschidere spre exterior. Aceste voliere vor fi un pic mai înalte, astfel ca păsările să poată profita și de lumina soarelui pentru a nu le afecta sănătatea fizică și psihică. Vor fi trei spații distincte, în funcție de continent, și în nici un caz nu vom aduce papagali și canari, deoarece aceștia ar strica vegetația”, a explicat Alin Pînzaru.

Două noi specii de vultur

Acesta a precizat că până la finalizarea acestor spații, cel mai probabil în luna ianuarie, la Brașov vor ajunge și două specii de vultur, unul american, care va fi adus din Danemarca, dar și un exemplar din specia vulturul de mare a lui Steller, care ar urma să fie adus din Cehia. „În ceea ce privește acest exemplar, am obținut acordul coordonatorului pentru această specie de a primi la schimb o femelă de la o grădină dintr-un oraș ceh”, a spus directorul Zoo.

În prezent, Zoo Brașov deține un exemplar de acvilă țipătoare și un uliu.

Nu în ultimul rând, parcul zoo de la poalele Tâmpei este în ultimul an de evaluare în vederea primirii statului de membru al EAZA, iar în primăvară, o comisie specială din partea Asociației ar urma să vină la Brașov pentru a-și da acceptul final sau a dat anumite măsuri de conformare, dacă este necesar. Principalul avantaj după intrarea în EAZA este că se vor putea face schimburile de animale cu alte parcuri zoologice din Europa.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*