Stiri Brasov

„Decorațiune” inedită sub bradul din Piața Sfatului: o căruță cu vin fiert

Forfotă mare în centrul Brașovului, ținând cont că diseară, de la ora 17.00, se va aprinde conform tradiției iluminatul de sărbătoare din centrul Brașovului. Dacă firma de iluminat public lega ultimele fire, pentru ca luminițele Crăciunului să poată fi pornite fără surprize diseară, și comercianții care participă la Târgul de Crăciun au început să își aranjeze produsele și să își deschisă afacerile.

Pe lângă cele aproape 40 de căsuțe dedicate acestui târg, în Piața Sfatului mai există un spațiu comercial permanent, „atelaj de tip căruță rustică”, cum este denumit oficial în actele Primăriei, care însă și-a pierdut locul central odată cu instalarea celorlalte căsuțe și a bradului. Cei care dețin spațiul au considerat însă de cuviință că trebuie să își păstreze o poziție cât mai cu vad – după ce zilele trecute au mai încercat și alte locuri din apropierea târgului – și au parcat căruța chiar lângă brad… alături de scena nașterii Mântuitorului și de jilțul lui Moș Crăciun, adăugând atelajului și o reclamă mare pe care scrie cu litere de-o șchioapă „VIN FIERT”. Acum, căruța va deveni un simbol al Crăciunului pentru orașul de la poalele Tâmpei urmând să apară aproape prin toate pozele celor care vor să imortalizeze bradul împodobit. „Bătălia” pe vin fiert va fi foarte mare, mai ales că vizavi de acest atelaj se află și una dintre căsuțele cu băuturi calde din cadrul Târgului de Crăciun, pentru care comerciantul care a închiriat-o a licitat până la suma de 1.104 lei/zi tocmai pentru a avea garanția că prinde un loc bun. 

Amplasarea unor spații comerciale de tip atelaj rustic a fost scoasă la licitație în primăvara lui 2016, iar comerciantul care deține spațiul din Piața Sfatului a ofertat un preț de 72.000 de lei/an, respectiv o chirie lunară de 6.000 de lei, față de chiria minimă stabilită era de 10.950 lei/an (912,5 lei pe lună). Închirierea s-a făcut în martie 2016 pentru o perioadă de 3 ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Viorica Sisman

    E a lui Oprica

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*