Imobiliare, Stiri Brasov

Brașovul, al șaselea oraș unde prețul mediu al locuințelor sare de 1.000 de euro pe metrul pătrat

Braşov a devenit în noiembrie al şaselea oraş din România care atinge pragul de 1.000 de euro pe metrul pătrat util, dar în oraşele mari precum Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi apetitul cumpărătorilor s-a diminuat ca urmare a creşterii ROBOR şi a instabilităţii cursului de schimb valutar, potrivit unui comunicat publicat de portalul Imobiliare.ro. Celelalte oraşe unde preţul a depăşit acest prag sunt Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa şi Craiova.

Lista oraşelor cu preţuri de minimum 1.000 de euro pe metru pătrat este completată şi de Craiova, care a ajuns, în trimestrul al treilea al anului, la o valoare de 1.020 de euro pe metru pătrat util”, se arată în comunicat.
Pe parcursul lunii noiembrie, apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional, noi şi vechi, s-au apreciat cu 0,7%, ajungând la 1.171 de euro pe metru pătrat util, faţă de o medie de 1.163 de euro pe metru pătrat la finele lui octombrie, preţul fiind tras în sus de evoluţia din oraşele mai mici.
Însă, în oraşele mari precum Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, unde preţul a crescut constant în ultimul an, apetitul cumpărătorilor a scăzut din cauza creşterii ROBOR şi a instabilităţii cursului de schimb valutar, ceea ce a dus la o scădere a încrederii populaţiei cu consecinţă directă în cererea de apartamente, potrivit Imobiliare.ro.
În Braşov, indicele a înregistrat un avans de 1% în noiembrie, de la 990 la 1.000 de euro pe metru pătrat util.
În urma acestei creşteri, Braşovul atinge pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat util în ceea ce priveşte preţul mediu al apartamentelor. Locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în ultima lună de toamnă (de la 994 la 1.001 euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 2,5% (de la 973 la 997 de euro pe metru pătrat util)”, se arată în comunicat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*