Stiri Brasov

Tupeu de șofer cu SUV: și-a lăsat mașina în intersecție și s-a dus liniștit să-și rezolve treburile. Polițiștii l-au așteptat mai bine de o oră pentru a-i înmâna amenda de… 870 de lei

Pentru unii șoferi, prevederile Codului Rutier sau indicatoarele rutiere se dovedesc a fi pur orientative. Este și exemplul unui șofer, care – după numerele de înmatriculare provizorii de intrare în țară – și-a achiziționat recent de peste hotare un SUV marca Porsche Cayenne. Cum nu a găsit un loc de parcare la botul calului, a preferat să-și lase mașina aproape în intersecție, în zona Primăriei Brașov. Deși ar fi putut merge în parcarea de la Spitalul Militar, unde sunt câteva sute de locuri de parcare libere, acestuia i s-a părut că strada este mai „generoasă”, decât locuri de parcare înghesuite. Acestuia nu i s-a părut că ar fi vreo problemă dacă va ocupa o bandă și îi va încurca pe alți șoferi, unii dintre aceștia chiar așezându-se la coadă în spatele SUV-ului, nerealizând de la bun început că de fapt cineva chiar a parcat acolo.

Incidentul s-a petrecut ieri, înainte de orele prânzului, iar la fața locului a ajuns și un echipaj al Poliției Locale Brașov. Agenții l-au așteptat pe șoferul indisciplinat mai bine de o oră pentru a-i reaminti câteva dintre prevederile Codului Rutier, pe care probabil le uitase, dar și pentru a-i înmâna amenda, care s-a dovedit a fi destul de usturătoare. După cum ne-au declarat reprezentanții Poliției Locale Brașov, acesta a primit de fapt 2 amenzi, în valoare totală de 870 de lei, dar și 5 puncte penalizare la carnet. Prima amendă a fost dată în conformitate cu prevederile Codului Rutier pentru oprire neregulamentă la mai puțin de 25 de metri de o intersecție, dar și la mai puțin de 25 de metri după o trecere de pietoni, iar cea de-a doua amendă, care este de altfel și cea mai mare, de 580 de lei (la care se adaugă 3 puncte penalizare la carnet), pentru staționare voluntară în loc nepermis. Dacă procedura de achiziție a serviciului de ridicări auto ar fi fost deja implementată și la Brașov, o astfel de situație care poate duce la blocaje sau alte incidente în trafic ar fi fost rezolvată într-un timp mult mai scurt și nu ar fi fost nevoie ca echipajul de Poliție să „păzească” mașina până când șoferul a binevoit să se întoarcă. 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Nu sunt de acord cum a procedat soferul, dar uneori esti nevoit sa incalci regulile. Propun sa ne folosim inteligenta si energia pentru a cauta solutii in reducerea unor astfel de situatii.

    • Hai sa nu fim pretiosi, sigur erau locuri libere langa Biblioteca Judeteana sau in parcarea de la Sf Maria. Dar cocalarii sunt prea valorosi sa mearga pe jos cateva sute de metri. Nu era nici dracu nevoit sa incalce regulile in cazul asta, hai sa terminam cu scuzele pentru soferii tupeisti si nesimtiti!

    • cum adica sa incalci regulile intentionat ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*