Stiri Brasov, Turism

Hotelurile lui Copos din Poiana Brașov, pline de sărbători. 40% din turiștii anunțați sunt străini

Compania ANA Hotels, controlată de familia Copos, care are în portofoliu hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală dar şi trei unităţi la munte şi două la mare (una închiriată), va finaliza anul acesta cu venituri mai mari cu 6% din cazare faţă de anul trecut, potrivit şefei companiei.

„Gradul mediu de ocupare se ridică la 73% pe întreg lanţul, cele mai multe camere fiind ocupare la Athenee Palace Hilton, care a avut un grad de ocupare mediu de 85%. De sărbători, hotelurile din Poiana Braşov vor funcţiona la capacitate maximă, circa 40% din clienţi sunt străini, cu precădere englezi, germani şi americani, iar acum targetăm şi piaţa franceză. Creşterea afacerilor vine din majorarea tarifului la cazare“, a declarat pentru ZF Christine Schillings, director general al ANA Hotels. 

Schillings, de naţionalitate belgiană, cu 30 de ani de experienţă în cadrul lanţului Hilton, a preluat conducerea executivă a companiei hoteliere la început de aprilie anul trecut, după ce fiica lui George Copos, Alexandra Copos de Prada, a renunţat la poziţia de director general. În prima parte a anului, lanţul a investit peste 2 milioane de euro în renovarea completă a hotelului Bradul din Poiana Braşov, după ce anterior a fost modernizat integral hotelul Sportul. Poiana Braşov este cea mai populară destinaţie de schi din ţară.

„Vom continua investiţiile anul viitor, investim într-o piscină la hotelul din Eforie Sud şi sper să începem renovarea camerelor şi la Athenee Palace Hilton“, a mai spus ea. În acest an, la hotelul Crowne Plaza din Capitală a fost renovat centrul spa şi  au fost modernizate sălile de evenimente (Crown Ballroom).

ANA Hotels, fondată în 1996 de către George Copos, dispune de o capacitate totală de cazare de 975 camere în hoteluri şi este cea mai mare companie hotelieră de pe piaţa locală. Anul trecut, compania ANA Hotels a finalizat cu afaceri de 141 mil. lei (31 milioane de euro) şi un profit net de 19,6 milioane de lei, faţă de afaceri de 127 milioane de lei (28 milioane deeuro) şi profit net de 13,4 mil. lei anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Anul acesta, numărul mediu de angajaţi ANA Hotels pe primele opt luni a fost în jur de 600 de persoane, cu variaţiuni în funcţie de sezon la mare şi la munte.

Omul de afaceri George Copos a reorganizat anul trecut echipa de management din hoteluri, dat fiind că sectorul hotelier este cel pe care se va concentra pe viitor, alături de cel din panificaţie (lanţul ANA Pan), după vânzarea de anul trecut a fabricii de motoare electrice ANA Imep către japonezii de la Nidec.

Tranzacţia s-a ridicat la 10-20 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*