IT, Stiri Brasov

Brașoveanul Lucian Butnaru a salvat Zebra Pay de la faliment după ce, în 2005, a vândut o firmă IT cu 3 milioane de euro

Brașoveanul Lucian Butnaru a fost premiat în cadrul Galei Povești cu Profit Made în România, eveniment organizat de site-ul economic profit.ro.

Am învățat probabil la una dintre cele mai proaste școli din Brașov, în care nu era predată informatica, dar am mers și la Palatul Pionierilor. Așa am învățat și mi-am dat seama că îmi place informatica”, a spus Lucian Butnaru în cadrul galei, în momentul în care i s-a înmânat Premiul „Salvări imposibile” pentru model în care a reușit să relanseze afacerea Zebra Pay.
Butnaru a învățat să citească de la 3 ani, mulțumită mamei, și să programeze înainte de clasa a cincea, datorită cercurilor de informatică de dinainte de 1990. Două dintre companiile de tehnologie pe care le-a co-fondat au fost la un pas de a se prăbuși. Le-a preluat singur și le-a salvat.

În 2005, a vândut-o pe prima, Akela, către americanii de la Tech Team cu 3 milioane de dolari. A fost a doua tranzacție din piața românească de soft, după ce Radu Georgescu a vândut RAV către Microsoft.

Cea de-a doua, start-up-ul ZebraPay, unde deținea la început 15% din acțiuni, ajunsese în faza unui iminent faliment. A preluat-o integral în 2011, a schimbat strategia și a salvat-o.

Anul trecut, ZebraPay a fost inclusă într-un clasament al companiilor europene cu cea mai rapidă creștere: aproape 1.000% și este lider de piață în industria ei.

Terminalele pentru plăți electronice ale ZebraPay sunt parte din viața de zi cu zi a oamenilor din 350 de orașe din țară. Acționarul nu este, însă, tipul obișnuit de antreprenor. Preferă să conducă din poziția de CEO o cu totul altă companie: Cegeka România, operațiunea locală a unei multinaționale belgiene de aproape 500 de milioane de euro din industria de software.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*